Foto's en een fabriekshalSeizoen 8, aflevering 4

In de hotelkamers in Tepoztlan staat de kandidaten een verrassing te wachten en er zal flink gepuzzeld moeten worden. De volgende dag is het weer raak en liggen er acht bommen met raadsels voor ze klaar!

Dag 5, Tepoztlan

Die middag verblijven de kandidaten in een schitterend Mexicaans hotel. Wanneer ze hun kamers binnenkomen, blijkt de volgende opdracht echter al klaar te liggen. Gelukkig hebben ze de rest van de dag vrij om bij te komen.

Dag 6, Oacalco

Op deze dag wordt een grote opdracht in een oud fabriekscomplex uitgevoerd, waarbij bommen onschadelijk worden gemaakt. Er worden ook weer topito’s verzameld en dus barst na afloop de strijd om de beste ruil weer los.

Dan krijgen de kandidaten de kans om de mol te ontmoeten. Ze moeten eerst buiten een kerkje een vraag van Pieter Jan beantwoorden. Daarna mogen ze naar binnen om een vraag aan de mol te stellen. Als de rechter kaars blijft branden is het antwoord ja, als de linkerkaars blijft branden is het antwoord nee. De vragen van Pieter Jan en de vragen van de kandidaten aan de mol zijn als volgt (antwoorden meestal onbekend of onzeker):

- Edo: Hoe diep was het meer, waar je het anker voor de eerste keer liet zakken? 14 of 16 meter? ; Ben je geboren in Brabant? - Patrick: Hoeveel foto’s hingen er op jouw hotelkamer? 3128 of 3976? ; Ben je een acteur of een actrice? - Coen: Hoe lang deed Georgina erover om de rots te beklimmen? ; Slaap je bij mij op de kamer? - Dennis: Hoeveel kilo bagage hadden jullie in totaal bij je voor het herpakken? 150kg of 140kg? ; Is Edo (ego!) de mol? - Dunya: Hoe groot was de afstand tot de tafel met flessen? 9m80 of 9m20? ; Ben jij een acteur? - Joris: Wat was de oppervlakte van het maisveld? 16000 of 14000 vierkante meter? ; Is jouw moeder Joods? - Regina: Wat was de editie van het boek bij de bom met de drie kleuren draadjes? De 6e of 14e? ; Heb jij bruine ogen?

Daarna volgt de executie. Nu mag de groep zelf beslissen in welke volgorde de schermen getoond worden. Coen biedt zich als eerste aan omdat hij een slecht voorgevoel heeft... en hij krijgt gelijk: Het eerste scherm is direct rood. Dat komt hard aan bij de rest van de groep.

© 2023 Ronald van der Velden