MaïsveldOpdracht in aflevering 3

In een maïsveld zijn vijf open plekken, waar geld klaar ligt. De eerste groep kandidaten moet deze plekken 'veilig maken', de tweede haalt het geld op. Er lopen echter jagers rond. Vanaf een uitkijktoren houden twee kandidaten het overzicht.

Tags: Verstoppen, Jagen en vluchten, Verzamelen en Geld

Allereerst zoekt Pieter Jan twee kandidaten die geen hoogtevrees hebben: Dit worden Joris en Edo. De rest deelt zich op in twee teams: Een voorbereidend team (Dunya, Georgina, Dennis) en een team dat de buit binnenhaalt (Patrick, Coen, Regina).

In een maisveld ligt op vijf open plekken 500 euro. Team twee gaat het veld in om zoveel mogelijk geld binnen te halen en over de finish te brengen. Er zijn echter drie jagers en wie gevangen genomen wordt, is de buit kwijt die hij bij zich draagt en ligt uit het spel.

Team één kan veilige zones creëren. Op de open plekken hangt een vlag die moet worden gehesen. Dan is zo’n plek veilig. Ook de leden van team één kunnen gevangen worden door de jagers. Beide teams kunnen communiceren met Edo en Joris, die boven op een uitkijkpost zitten. Zij kunnen zien waar de jagers zijn. De kandidaten krijgen belletjes om hun voeten om het extra lastig te maken.

De jagers dragen rode vlaggen boven hun hoofd, zodat Edo en Joris hen kunnen zien. Zij hebben walkietalkies om contact te houden met de andere spelers. Dennis is de eerste die gevangen wordt door een jager, vlak voordat hij een vlag kan hijsen. Vrij snel daarna wordt ook Dunya gepakt en dan is Georgina de laatste voorbereider.

Op de vlaggen staat een tekst, waardoor het bedrag verandert dat bij elk veld verdiend kan worden. Elk veld is standaard 500 euro waard maar er zijn vlaggen “x 1 / 4”, “x2”, “x3”. Georgina weet in haar eentje de laatste drie vlaggen te hijsen en dan is de eerste ronde klaar.

Dan gaat het tweede team het maisveld in. Zij moeten de vlaggenmasten omhakken met een bijl om geld te verdienen. Regina bereikt een mast met “2 x 500” en begint te hakken, maar wordt intussen omcirkeld door een jager. Patrick en Coen bereiken tegelijkertijd de volgende mast en Patrick haalt daar 250 euro. Coen hakt vrij snel daarna nog 1500 euro bij elkaar terwijl Regina de 1000 euro eindelijk klaar heeft.

Daarna ligt de focus vooral op het ontwijken van de jagers. Regina wordt als eerste gevangen, waarmee 1000 euro verloren gaat. Patrick loopt met 500 euro rond en Coen 1625. Patrick bereikt als eerste de finish en stelt zijn bedrag daarmee zeker voor de pot. Coen wordt helaas omcirkeld en daarmee is de opdracht afgelopen. Er is slechts 500 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden