Taxi'sOpdracht in aflevering 6

Vier kandidaten komen in taxi's naar een groot plein en moeten zorgen dat ze naast elkaar een stoplicht passeren, zodat de letters op hun dak een woord vormen. Twee kandidaten houden het overzicht uit de hoogte.

Tags: Communicatie, Rijden en Stad

Allereerst wil Pieter Jan twee mensen hebben die elkaar goed aanvoelen en op één lijn zitten. Patrick en Regina worden aangewezen door de rest van de groep. De andere vier zitten elk in hun eigen taxi en rijden doelloos rond door de stad. Regina en Patrick moeten hen uitleggen wat de bedoeling is. Op elke taxi staat op het dak een letter. Die moeten samen een woord gaan vormen. De taxi’s moeten dat woord vormen door naast elkaar rijdend een bepaald stoplicht passeren, binnen een uur. Dan is 2500 euro verdiend.

Ze krijgen telefoons en nummers van de anderen. Een extra uitdaging is, dat ze amper zullen kunnen zien wie in welke taxi zit. En er rijden nog veel meer taxi’s rond het plein. Eerst wordt iedereen opgebeld en gevraagd om zo snel mogelijk naar het plein te komen en rondjes te rijden. Dan vraagt Edo de telefoonnummers van de anderen en vervolgens zijn er steeds mensen in gesprek.

Dunya komt als eerste het plein oprijden. Ze moet op de linkerbaan blijven, zodat ze rondjes kan blijven rijden rond het plein. Ook Joris arriveert daar vrij snel en Edo is de derde. De letters worden achterhaald: Edo heeft de T, Joris de A, Dunya de X en Dennis de I. Alleen Dennis moet het plein nog bereiken, met nog 20 minuten te gaan. Hij rijdt het plein op maar op afstand van de anderen, die al netjes achter elkaar rijden.

En met een heleboel toeterende weggebruikers, veel schreeuwen door de telefoon, misverstanden en nog meer toeterende weggebruikers, lukt het de kandidaten om precies vóór het stoplicht naast elkaar tot stilstand te komen, in de juiste volgorde. Opdracht geslaagd, 2500 voor de pot!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden