Tijd metenOpdracht in aflevering 8

De kandidaten moeten proberen zelf de tijd te meten met enkele lege flessen en een trechter. Om middernacht moet de tijd worden stopgezet en daarna moeten ze voorkomen dat iemand de klok 's nachts saboteert.

Tags: Vertrouwen, 's Nachts en Creatief

Op een mooi Carribisch strand heb je geen horloges nodig, dus wil Pieter Jan ze hebben evenals andere spullen waarmee je tijd kan waarnemen. Hij laat een kist zien met een lopende klok erin en deze kist zal een kwartier open blijven. In die tijd moeten ze een eigen systeem voor tijdwaarneming bedenken met een aantal materialen. Dan gaat de kist dicht en kan de klok nog slechts via een knopje gestopt worden.

Vrij snel wordt een apparaat in elkaar gezet van twee halve flessen en een trechter. Ze hebben de rest van het kwartier nog nodig om het ding te ijken. Met zand vullen werkt niet, want de flessen zijn nat van binnen. Dus maken ze een gaatje in een dop en gebruiken ze water.

Om middernacht precies moet de klok stopgezet worden. De marge is twee minuten. Als dat lukt, wordt er 3000 euro verdiend. Het is nu kwart over acht. Pieter Jan komt pas de volgende ochtend terug om de tijd te controleren. Regina neemt de taak op zich, om te turven hoe vaak elke fles is gekeerd. Ze moeten 23 keer beide flessen keren en daarna nog één fles half vullen.

Dan moet besloten worden, wie het kistje zal beschermen. Want als er nogmaals op de knop wordt gedrukt, dan tikt de tijd weer door en misluk de opdracht. Democratisch wordt besloten dat Regina de klok meeneemt in haar hut.

De volgende ochtend komt Pieter Jan om de kist te openen. De klok blijkt stil te staan op zeven minuten over één. Er is dus geen geld verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden