Cruisen, trechters en pokerSeizoen 8, aflevering 8

Edo, Patrick, Dennis en Regina hebben het ’t langste volgehouden. En drie van hen zullen naar de finale gaan, maar wie? Er is nog één vrijstelling te verdienen, de belangrijkste van het hele spel.

Dag 12, Playa del Carmen

De groep is geschrokken van het vertrek van Dunya en van de topito-diefstal door Patrick. Vooral Regina, die een pact had gesloten om informatie te delen met Patrick en dacht dat Dunya de mol was.

Dag 13, Cozumel

Terwijl de finale nadert, gaat de groep van vier naar een groot cruiseschip voor een mooie zoekopdracht. Er kan op die manier nog flink veel geld verdiend worden. In de auto op de terugweg horen ze op de radio “Let op”, de moltune en daarna een lange Mexicaanse zin die ze zo goed mogelijk opschrijven. Ze rijden naar Tulum Beach en vragen daar naar de betekenis; de zin blijkt in het Maya te zijn maar ze komen niet verder dan “wat is de naam”.

Dag 14, Tulum Beach

Na een spannende nacht met weinig opbrengsten is het tijd voor een avontuurlijke kaartopdracht. Er valt een hele belangrijke vrijstelling te verdienen, maar zal dat ook echt gebeuren? Daarna is men nog steeds op zoek naar de betekenis van de Maya-zin. Uiteindelijk komen ze op: “Kunt u me vertellen wie de verkeerde is?”

Dan volgt de test, wederom aan het strand. Niemand heeft een vrijstelling, dus er moet iemand vertrekken vlak voor de finale. Weten ze inmiddels genoeg over de mol? Regina krijgt als eerste een groen scherm en Edo is de tweede. Het is Patrick die de finale moet missen.

© 2023 Ronald van der Velden