Thailand

Het zevende seizoen start in Bangkok, waar de kandidaten de stad kriskras doorzoeken. Dan pakken ze de nachttrein, gaan paintballen en vlotvaren, kopen hun eigen pot leeg, slapen op een eiland én krijgen een bijzondere keuze in de allerlaatste opdracht...

1 Bangkok International Airport

Adres
Bangkok International Airport
Opdrachten
 • Afl 1: Bagage selecteren Al op het vliegveld begint Karel met een opdracht: Een vrijwillige inzameling van bagage. Voor elke kilo die de kandidaten aan bagage kunnen missen tijdens het hele spel, ontvangen ze 100 euro.

2 Bangkok

Adres
Bangkok, Thailand
Opdrachten
 • Afl 1: Kennismaking Voor de tweede opdracht dienen de kandidaten elkaar beter te leren kennen binnen een kwartier. Ze moeten zoveel mogelijk doodgewone dingen van alle andere kandidaten te weten zien te komen. Dan zal Karel een serie filmpjes laten zien over de kandidaten waarmee ze zowel jokers als een berg geld kunnen verdienen.
 • Afl 2: Thaise letters De kandidaten moeten op zoek naar Thaise letters die verspreid zijn over Bangkok en samen een Thaise zin vormen. Er is een centrale post die met behulp van de computer en kaarten kan uitvinden waar de letters in Bangkok liggen en drie duo’s. Een vervoersmiddel mogen door elk team maar één keer worden gebruikt en de tijdslimiet is anderhalf uur, dan moet die Thaise zin zijn gevormd en de betekenis ervan achterhaald voor 3000 euro.

3 Kuan Im Shrine, Chinatown

Omschrijving
Coördinaten ingang: http://www.panoramio.com/photo/6609502 Coördinaten eindpunt: http://www.panoramio.com/photo/15575126
Adres
Kuan Im Shrine, Chinatown, Bangkok, Thailand
Opdrachten
 • Afl 1: Alex in Chinatown Karel wacht de kandidaten op bij de poort van Chinatown. Zij hebben net Alex gezien op een televisie, die vertelde dat hij in een tempel in Chinatown zat. De anderen moeten hem vinden en onderweg krijgen ze enkele keuzes. Hoe meer mensen bij Alex aankomen, hoe meer geld ze verdienen want ieder is 250 euro waard. Maar elke keer dat men verkeerd loopt, moet één kandidaat achterblijven.

4 Baiyoke Tower II

Adres
Baiyoke Tower II, 222 Rajprarop Road, Bangkok, Thailand
Opdrachten
 • Afl 2: Abseilen De groep gaat naar de hoogste toren van Bangkok: De Baiyoke Tower II van ruim 300 meter hoog. Karel wacht hen op en zoekt voor 2500 euro vijf vrijwilligers die van de toren durven te abseilen. Maar wie hierop ingaat, krijgt later een nog veel mooier aanbod van Karel...

5 Ayutthaya

Adres
Phra Nakhon Si Ayutthaya
Opdrachten
 • Afl 3: Nachttrein Vanaf station Ayutthaya nemen de kandidaten samen de nachttrein. De eenvoudige opdracht luidt: Geef de eerstvolgende keer dat jullie Karel zien alle namen van de stations die jullie hebben aangedaan. Maar Paul heeft ook een missie...
 • Afl 3: Ayutthaya Eén voor één gaan de kandidaten op weg naar de tempel in de grootste toren die één van hen ook beklimmen zal. Onderweg krijgen zij jokers aangeboden en ook geld. Maar er is slechts één pad dat hen naar de toren brengt. Maar wie doodloopt en op z’n schreden moet terugkeren ligt uit het spel en het geld dat je dan bij je hebt, gaat verloren.

6 X-Centre Chiang Mai

Omschrijving
http://www.chiangmai-xcentre.com/chiangmai_offroad.htm
Adres
X-Centre Chiang Mai,Chiang Mai, Thailand
Opdrachten
 • Afl 4: Paintball met buggy's Twee kandidaten zijn straks op de vlucht. Zij zitten in een buggy en er wordt op hen geschoten. Als zij twintig minuten uit handen van hun achtervolgers blijven, winnen zij één vrijstelling. De andere vijf zijn de achtervolgers. Aan hen de taak de buggy van die twee uit te schakelen. Als hen dat lukt binnen twintig minuten, verdienen zij een vrijstelling

7 Chiang Mai

Adres
Chiang Mai, Thailand
Opdrachten
 • Afl 4: Veiling De kandidaten bieden in een veiling met geld uit de pot. Ze kunnen elkaar niet zien of horen. Degene met het één-na-hoogste bod wint het artikel. Hoe ver zullen de kandidaten gaan en zal ook Paul terugkomen in het spel?
 • Afl 5: Vlotvaren De teams gaan naar een rivier, waar Karel hen vertelt dat elk team op z’n eigen vlot stroomafwaarts gaat. Onderweg draait het om vaten die een waarde hebben: 250 euro per stuk. Het vat met de naam van een bepaalde kandidaat moet op het vlot van die kandidaat over de finish komen. Maar onderweg komen de kandidaten nog meer tegen...
 • Afl 5: Olifanten De kandidaten hebben 90 minuten de tijd. Voor 4500 euro gaan ze op zoek naar een draak. Negen kisten moeten drie bij drie worden opgestapeld in een stal: Van links naar rechts, van boven naar beneden, van licht naar zwaar. De olifanten kunnen helpen met tillen. Als ze twijfelen over het gewicht van een kist, kunnen ze voor 500 euro per keer een hint kopen bij Karel.

8 Mae Taeng

Adres
Mae Taeng, Chiang Mai, Thailand
Opdrachten
 • Afl 6: De juiste volgorde De kandidaten maken een tocht door de jungle en zullen daarna moeten bepalen, wat hun plaats is. Ze krijgen daarvoor twintig pogingen maar wanneer de groep compleet is, begint ook de tijd te lopen...

9 Chiang Mai

Adres
Chiang Mai, Thailand
Opdrachten
 • Afl 6: Liften Elke kandidaat gaat met Karel in een lift op en neer door een hotel. Wie drie vragen goed beantwoordt, ziet na de derde stop de mol en verdient duizend euro voor de pot.
 • Afl 6: Molfoto Op de touristische plek die de groep op dag 11 bezoekt, waarschuwt Karel dat het er wemelt van de mensen die bijna allemaal foto’s maken. Eén van hen heeft de opdracht om de kandidaten op de foto te zetten. En wie dat overkomt, ligt uit het spel. Voor vijfduizend euro moeten de kandidaten binnen een uur een foto maken van de fotograaf.
 • Afl 7: Slapen op een onbewoond eiland De groep zal blijven slapen op het eiland en er zijn vijf tenten. Bij elke tent hoort een cadeautje. Wie morgenochtend alleen wakker wordt in een tent, verdient het bijbehorende cadeautje. En alleen als alle kandidaten in een verschillende tent wakker worden, verdient de groep 5000 euro.
 • Afl 7: Schatzoeken Rond twee eilanden is geld verborgen. De groep krijgt één uur de tijd om het te vinden. Ze beginnen samen op het ene eiland en eindigen gezamenlijk op het andere. Ze krijgen een klein bootje maar daar mogen nooit meer dan vier mensen in zitten. Het geld dat de mol vindt, zal nooit in de pot terechtkomen. Het aantal euro’s dat de anderen vinden wordt vermenigvuldigd met het aantal minuten dat ze overhouden.

10 Phuket

Adres
Phuket Town, Phuket, Thailand
Opdrachten
 • Afl 7: Wandeling door Phuket Karel geeft een rondleiding door Phuket en iedereen let goed op. Maar vier kandidaten hebben een geheime opdracht meegekregen. Kan Paul erachter komen wat deze opdrachten waren en op die manier 3000 euro verdienen?
 • Afl 8: Bouwers en slopers Twee kandidaten gaan iets bouwen en twee gaan iets slopen. De verliezer van elk duel dient een tor op te eten en de winnaar gaat naar de finale. Dan krijgt de verliezend finalist de kans om de opdracht te redden...

11 Tri Trang Beach

Adres
Tri Trang Beach, Phuket, Thailand
Opdrachten
 • Afl 8: Houtje touwtje Bovenin de bomen hangen vier enveloppen. Iedere kandidaat dient er één te grijpen en het touw en hout dat één kandidaat gebruikt, mag niet door anderen gebruikt worden. De enveloppen bevatten gezamenlijk de opdracht die moet worden uitgevoerd. Er is precies één uur beschikbaar.
 • Afl 8: Eerlijkheid De kandidaten moeten één voor één even wachten in de hotelkamer van het mollen productie bedrijf. Die kamer ligt vol handige attributen zoals het moldraaiboek, biografieën van de kandidaten en een grote mand met jokers. Wie laat zich verleiden?

12 Takua Thung

Adres
Takua Thung, Thailand
Opdrachten
 • Afl 9: Navigeren op zee De laatste opdracht draait om navigatie op zee. Eerst in tweetallen, daarna individueel. Wie de opdracht wint, kan een hele belangrijke beslissing nemen over het verloop van de finale...