KennismakingOpdracht in aflevering 1

Voor de tweede opdracht dienen de kandidaten elkaar beter te leren kennen binnen een kwartier. Ze moeten zoveel mogelijk doodgewone dingen van alle andere kandidaten te weten zien te komen. Dan zal Karel een serie filmpjes laten zien over de kandidaten waarmee ze zowel jokers als een berg geld kunnen verdienen.

Tags: Elkaar kennen

Voor de tweede opdracht dienen de kandidaten elkaar beter te leren kennen binnen een kwartier. Ze moeten zoveel mogelijk doodgewone dingen van alle andere kandidaten te weten zien te komen. Omstebeurt vertelt iedereen wat hij zoal in het dagelijks leven doet. Achter de schermen vertellen zij ook hoe ze zichzelf zouden omschrijven en of ze de juiste karaktereigenschappen hebben om de mol te zijn. De tijd vliegt en na een kwartier komt Karel terug.

Karel kondigt aan dat hij tien filmpjes heeft, namelijk van elke kandidaat één. Hij laat de groep een getal tussen 1 en 11 noemen. Na veel discussie stelt Dick voor om zes te kiezen als gemiddelde, en daar stemt de groep mee in. Karel begint met filmpje zes en wie weet waar dat over gaat, moet de naam van de juiste kandidaat op z’n eigen bordje schrijven. Wie het goed heeft, verdient een joker maar wie het fout heeft, ligt uit het spel. Als minimaal één van hen ronde zes doorkomt, gaat er 2500 euro in de pot.

Het eerste filmpje toont een pan met vijf gehaktballen op een gasfornuis. Renate vertelde die ochtend dat ze erg goed gehaktballen kan maken dus veel kandidaten stemmen op haar, maar Inge kiest voor Menno die drie kinderen en een vrouw heeft en dus met vijf in een huis woont. Die laatste keuze was juist en daardoor vliegen zeven kandidaten uit het spel: Nadja, Eva, Alex, Liesbeth, Paul, Dick en Sander.

Het tweede filmpje toont een vrouw die in een cabriolet door hartje Amsterdam rijdt. Het overgebleven drietal kiest unaniem voor Inge en verdient daarmee nog een joker per persoon. Het derde filmpje laat een bed met een knuffel zien en een gezellige kamer met televisie. Menno zet in op Liesbeth en denkt dat het tonen van een Vlaamse aflevering van WIDM bedoeld is om hem op Eva te laten stemmen. Inge en Renate stemmen wel op Eva en zij krijgen gelijk.

Dan zijn alleen Inge en Renate nog over. Zij horen Ramses Shaffy en zien een raar poppetje op allerlei plekken opduiken. Inge en Nadja kiezen beiden voor Nadja en weer verdienen zij jokers. Het vijfde filmpje toont vrouwenspullen met op de achtergrond muziek van Alicia Keys. Beide vrouwen herkennen hierin Renate. Dan volgt een boekenkast met muziek van de Beatles en (met twijfels) zetten ze in op Sander, waarmee ze hun zesde joker verdienen en het geld voor de pot binnen is.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden