Kennismaking en ChinatownSeizoen 7, aflevering 1

In de eerste aflevering leren de kandidaten elkaar kennen en ook Bangkok. Eén van hen wordt al direct van de groep afgezonderd en maakt kans op een vrijstelling, maar moet ook zijn groepsgenoten helpen...

Dag 1, Bangkok

Karel heet de kandidaten welkom op het vliegveld van Bangkok in Thailand. Vlakbij de bagageband voor de terugvlucht naar Amsterdam begint hij met een bagageopdracht. En daarna dient iedereen traditiegetrouw al z’n persoonlijke bezittingen in te leveren. In ruil daarvoor deelt Karel de molboekjes uit. En dan is het tijd voor ontbijt.

’s Middags volgt de tweede opdracht, waarbij de deelnemers nog wat uitgebreider met elkaar kennismaken. Tijdens deze opdracht kunnen ook gelijk de eerste jokers verdiend worden. Elke joker kan één keer worden ingezet bij een test en zorgt dat één fout antwoord wordt goedgerekend. Na de opdracht neemt Karel de kandidaten mee naar een soort hut waar hij de afvallers vertelt over de uitslag en opbrengst van de opdracht.

Dag 2, Bangkok

Terwijl de groep van negen kandidaten amper door heeft dat Alex er niet meer is en gezellig koffie bestelt in een kleine zaak in Bangkok, verdwijnt Alex plotseling op het scherm van de televisie. Hij vertelt in een tempel in Chinatown te zitten en moet door de anderen gevonden worden. Onderweg hebben zij een aantal keuzes en samen moeten ze bij Alex zien te komen.

Wanneer de kandidaten weer verenigd zijn, is het tijd voor de test. Alex heeft een vrijstelling verdiend en hoeft deze test dus niet te maken. Karel benadrukt nog eens dat er in de geschiedenis van de mol steeds twee beklagenswaardige figuren zijn te betreuren: De kandidaten die als laatste voor de finale afvallen en degenen die als eersten richting Nederland vertrekken. We zien Inge, Renate, Eva, Nadja en Dick een groen scherm krijgen en dan blijkt Sander de eerste afvaller te zijn.

© 2023 Ronald van der Velden