AyutthayaOpdracht in aflevering 3

Eén voor één gaan de kandidaten op weg naar de tempel in de grootste toren die één van hen ook beklimmen zal. Onderweg krijgen zij jokers aangeboden en ook geld. Maar er is slechts één pad dat hen naar de toren brengt. Maar wie doodloopt en op z’n schreden moet terugkeren ligt uit het spel en het geld dat je dan bij je hebt, gaat verloren.

Tags: Communicatie, Route en Geld

Eén voor één gaan de kandidaten op weg naar de grote toren die één van hen ook beklimmen zal. Onderweg krijgen zij jokers aangeboden en ook geld. Maar er is slechts één pad dat hen naar de toren brengt. Maar wie doodloopt en op z’n schreden moet terugkeren ligt uit het spel en het geld dat je dan bij je hebt, gaat verloren.

Het moet teamwork zijn vandaag en dus staan alle kandidaten met elkaar in verbinding: De lopers met het schip. Vanaf de boot proberen de achterblijvers gaandeweg het spel de juiste route in kaart te brengen zodat ze de volgende lopers kunnen gidsen. De laatste lopers hebben dus de beste kansen. Er ligt 3000 euro op de route en het wordt hoog tijd dat ze eens iets verdienen.

Eva vertrekt als eerste en loopt tegen een Thaise man aan. Hij houdt zijn hand omhoog en Eva ligt uit het spel. Ze moet buiten het speelveld blijven staan en heeft geen contact meer met de groep. Dan vertrekt Nadja en zij heeft de hints van Eva niet begrepen, dus loopt ze tegen dezelfde man aan. Als tweede gaat Renate. Ze slaat gelukkig rechtsaf en komt mannen tegen met achtereenvolgens 200 euro (die ze niet aanneemt) en een joker.

Als derde gaat Inge. Zij komt minder ver dan Renate en ligt al vrij snel weer uit het spel. Alex is een stuk nauwkeuriger in zijn beschrijving en hij komt een tweede joker tegen, waarna hij ook een stopteken krijgt. Dick houdt het een hele tijd vol, ontwijkt de blauwe mannen en loopt in een halve cirkel om de tempel heen. Vlakbij de hoofdtempel krijgt hij nog een joker ook.

Uiteindelijk stopt Dick voor de tempel. Het is nu aan Menno en Paul om te beslissen, wie van hen het geld gaat ophalen en daarmee foutloos naar de tempel moet. De laatste moet immers achterblijven om de kaart te lezen. Het is Menno die op pad gaat en foutloos haalt hij alle 3000 euro op en beklimt de hoogste toren met het beeldje van Buddha.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden