Diefstal in een nachttreinSeizoen 7, aflevering 3

In Ayutthaya volgt een tweede kans om de teamspirit wat aan te wakkeren, want gezamenlijk moet een flink doolhof worden doorlopen. En dan volgt al snel een executie en een bijzondere nachtelijke opdracht.

Dag 5, Ayutthaya

De kandidaten varen met Karel naar Ayutthaya, eens de hoofdstad van dit land. In de ruïnes van deze hoofdstad is een groot labyrint uitgezet waarmee veel geld verdiend kan worden. Het gaat erg goed maar volgens Karel mag het tempo wat hoger.

En dus volgt er direct een test met een executie. Na de test vertelt Karel dat het een executie wordt, maar niet een zoals ze dat gewend zijn. Eén voor één komen ze achter Karel staan en zien samen met hem het resultaat van de test. Wie een rood scherm krijgt, zal dat aan niemand mogen laten merken. Alle gezichten staan op groen, zoals Karel het zegt.

En dan geeft Karel de opdracht om de nachttrein naar het Noorden te nemen; de opdracht voor die nacht staat in een envelop. En ook degene die een rood scherm kreeg, heeft een opdracht gekregen voor die nacht. Lukt het hem of haar om in het spel te blijven?

© 2023 Ronald van der Velden