NachttreinOpdracht in aflevering 3

Vanaf station Ayutthaya nemen de kandidaten samen de nachttrein. De eenvoudige opdracht luidt: Geef de eerstvolgende keer dat jullie Karel zien alle namen van de stations die jullie hebben aangedaan. Maar Paul heeft ook een missie...

Tags: 's Nachts, Trein, Verzamelen en Openbaar vervoer

Vanaf station Ayutthaya nemen de kandidaten samen de nachttrein. Na vertrek leest Renate de opdracht voor: Geef de eerstvolgende keer dat jullie Karel zien alle namen van de stations die jullie hebben aangedaan. Rond kwart voor tien hangen de kandidaten al uit het raam om de naam van het eerste station te kunnen lezen.

Wat niemand weet, is dat Paul een rood scherm gekregen heeft in Ayutthaya. Hij krijgt van Karel een geheime opdracht. Als hij slaagt, blijft hij nog even in de wedstrijd. Vannacht in de trein moet hij vier molboekjes pikken. Als hij ze de volgende ochtend aan Karel kan overhandigen, blijft hij in het spel.

De groep besluit ploegendiensten te draaien. Alex en Eva 23:00-01:00, Inge en Paul 01:00-03:00, Renate en Nadja 03:00-05:00, Menno en Dick 05:00-07:00. Intussen piektert Paul over een strategie. Hij wil alle boekjes tegelijk pakken, zodat niet één iemand z’n boekje als eerste kwijt is en de rest waarschuwt.

Wanneer Alex en Eva druk de naam van het station noteren, pakt Paul het boekje van Eva en vlak nadat Eva hem komt vertellen dat haar boekje weg is, zet hij zijn tas naast die van Dick en schuift ook Dicks boekje z’n eigen tas in. Dan wil hij achter de rug van z’n discussiërende groepsgenoten het boekje van Nadja pakken, maar Eva ziet hem bezig en vertelt het de rest.

Paul gaat de discussie aan met Eva. Hij vertelt haar dat ze geen hinder zal ondervinden van het feit dat Paul haar boekje heeft, en dat hij er absoluut niet in zal kijken. Meer kan hij niet zeggen. Dan gaat hij naar Alex tegen en biecht hem op dat hij drie boekjes heeft en er nog één wil hebben van Alex, in ruil voor informatie. Hij biecht ook op, welke opdracht Karel hem gegeven heeft.

Maar Alex vindt het echter wel een veilig idee dat Alex uit het spel gaat, dus weigert hij. Dus gaat Paul naar Inge en doet haar hetzelfde aanbod. Zij accepteert dit bod, al kan ze de rest later niet echt uitleggen waarom. Ook zijzelf loopt nu immers risico. Intussen gaat het spel gewoon door.

Paul probeert z’n jatwerk goed te praten. Nadja reageert laconiek en ongeïnteresseerd, Dick vindt dat hij de boekjes “lekker moet houden als hij daar z’n kloten mee kan redden”. Karel wacht de kandidaten op bij het eindstation Chiang Mai en vraagt hen het lijstje voor te lezen met stationsnamen. Maar al het eerste station blijkt niet te kloppen. Het zou Lop Buri moeten zijn en de stationsnaam die de kandidaten noemen komt niet in de Thaise dienstregeling voor. Het was de naam van een tempel, zoals Menno later ook besefte. Er is dus geen geld verdiend!

Dan is het de beurt aan Paul en hij haalt netjes vier molboekjes uit zijn tas. Hij blijft dus in het spel, maar zal hij nog terug kunnen komen in de groep of heeft hij zich te gehaat gemaakt door maar liefst vier boekjes te jatten?

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden