Houtje touwtjeOpdracht in aflevering 8

Bovenin de bomen hangen vier enveloppen. Iedere kandidaat dient er één te grijpen en het touw en hout dat één kandidaat gebruikt, mag niet door anderen gebruikt worden. De enveloppen bevatten gezamenlijk de opdracht die moet worden uitgevoerd. Er is precies één uur beschikbaar.

Tags: Locals, Creatief, Ontcijferen en Strand

Aan de rand van het strand wacht Karel de groep op met touwen en hout. Bovenin de bomen hangen vier enveloppen. Iedere kandidaat dient er één te grijpen en het touw en hout dat één kandidaat gebruikt, mag niet door anderen gebruikt worden. De enveloppen bevatten gezamenlijk de opdracht die moet worden uitgevoerd. Er is precies één uur beschikbaar.

Al vrij snel besluiten ze op voorstel van Paul om ladders te bouwen die drie kandidaten omhoog kunnen houden terwijl de vierde omhoog klimt. Paul kan knopen en legt het de anderen uit, maar Renate pikt het niet echt op.

De eerste ladder wordt door Renate gebruikt en zij pakt probleemloos de bovenste enveloppe. Helaas blijkt deze Thaise letters te bevatten. De tweede ladder is nogal gammel en Inge durft hem te beklimmen, maar de ladder is niet stevig genoeg. Paul repareert hem maar ook bij de tweede poging lukt het niet. De derde gelukkig wel.

De tijd is daarna echter te beperkt en dus besluiten ze om een Thai te gaan zoeken, die de twee gevonden woorden kan vertalen. Al snel denken ze in de richting van de vorige cryptische opmerking “Geef Karel de hand”. Ook deze woorden blijken fonetisch te zijn en lijken op “Geef” en “hand”.

Ze bedenken dat ze misschien bij een nabijgelegen restaurant meer duidelijkheid kunnen vragen, maar onderweg suggereert Renate uit het niets dat het wellicht “geef elkaar de hand” betekent. Ze gaan naar Karel en die zegt hen daar de opdracht uit te voeren. Op de gok geven ze elkaar de hand en dan vraagt Karel hen iemand uit het restaurant te halen die Karels briefje kan voorlezen. En het blijkt nog goed te zijn ook… er is 3000 euro verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden