Creatief en eerlijkSeizoen 7, aflevering 8

De kandidaten zullen elkaar nodig hebben want ze gaan samen spelletjes spelen. Karel gaat spelletjes spelen met de kandidaten, zij gaan de lucht in en Karel heeft het voor elkaar.

Dag 14, Phuket Stad

De kandidaten gaan allereerst een afvalwedstrijd doen waarbij de verliezer een zware taak te wachten staat. Daarna gaan ze naar een fantastisch mooie slaapplek met uitkijk op zee bij Tri Trang Beach. En met het uitzicht op de finale denkt iedereen steeds meer na over een strategie om die te bereiken.

Dag 15, Tri Trang Beach

De groep gaat op het strand constructief te werk om nog wat geld te verdienen. Na afloop zien we hoe Paul trots vertelt dat zijn molboekje achter slot en grendel zit, terwijl de meiden het sleuteltje vinden aan zijn zaklamp en daarmee de tas openen.

En dan volgt bijna de laatste executie voor de finale. Eerst nog een toast op het laatste kwartet. Er staat nu 15300 in de pot, voor zover de kandidaten dat weten. Dan is het zover en typt Karel als eerste de naam van Renate in… maar voor hij op Enter drukt, sluit hij het computerscherm met de opmerking “Dit kan ook anders” en loopt weg.

© 2023 Ronald van der Velden