AbseilenOpdracht in aflevering 2

De groep gaat naar de hoogste toren van Bangkok: De Baiyoke Tower II van ruim 300 meter hoog. Karel wacht hen op en zoekt voor 2500 euro vijf vrijwilligers die van de toren durven te abseilen. Maar wie hierop ingaat, krijgt later een nog veel mooier aanbod van Karel...

Tags: Lef en Dilemma's

De groep gaat naar de hoogste toren van Bangkok: De Baiyoke Tower II van ruim 300 meter hoog. Karel wacht hen op en zoekt voor 2500 euro vijf vrijwilligers die van de toren durven te abseilen. Dick, Liesbeth en Nadja bieden zich vrij snel aan. Inge en Menno volgen vrij snel daarna en daarmee is het rijtje compleet van kandidaten die “over de rand gaan”.

Dick gaat als eerste naar beneden. Hij wordt stevig gezekerd en krijgt een begeleider mee die naast hem dezelfde afdaling maakt. Het valt hem niet mee maar als hij beneden komt krijgt hij “zo’n stoot adrenaline door z’n donder heen” dat hij blij is met z’n actie.

Terwijl Nadja als tweede aan haar afdaling begint, doet Karel een aanbod aan Dick. Er wordt nu gespeeld voor 2500 euro terwijl er vier mensen boven in de zon zitten. Als Dick het aanbod aanneemt en de vier overige kandidaten overhaalt om ook de afdaling te doen, verdienen ze echter 10.000 euro. Als Dick hapt maar hij het niet voor elkaar krijgt de hele groep te laten gaan, dan wordt er geen piek verdient.

Dick besluit niet op Karels aanbod in te gaan. Hij is bang dat Alex de muur onder schijt. Ook Nadja denkt niet iedereen over te kunnen halen. Inge komt als derde beneden en ook zij krijgt het aanbod. Ze denkt dat Paul aarzelt, Eva en Renate zouden spijt hebben van hun keuze en Alex is haar twijfel. Maar omdat die al geld verspeelde in de eerste opdracht, denkt Inge hem ook wel te kunnen overhalen: Ze zegt ja.

Intussen zijn ook Menno en Liesbeth aan de beurt geweest. Het eerste drietal praat beneden in het hotel na over Inges beslissing. Menno komt erbij zitten en hoort over het voorstel, dat hij uiteraard niet meer kreeg. Hij lijkt niet helemaal achter Inge te staan. Ook hij is bang dat Alex niet zal gaan.

Wanneer Inge boven komt en vertelt dat ze de restgroep komt overtuigen, zegt Paul gelijk dat hij ook naar beneden zal gaan. Inge heeft er inmiddels bij verteld welk aanbod ze gehad heeft en wat haar keuze was. Eva gaat indien ze de enige overblijver is. Maar volgens Alex is ze dat nog niet. Terwijl hij nog twijfelt, gaat ook Paul vast over de rand.

Uiteindelijk besluit ook Eva om naar beneden te gaan. Niet vanwege het geld, maar als overwinning op zichzelf. Renate en Alex lijken het niet leuk te vinden dat ze bijna gedwongen naar beneden moeten, want de anderen benadrukken sterk hoeveel geld er zo verloren gaat. Van Renates tranen is eigenlijk niemand overtuigd… Dan komt Karel boven en zeggen Renate en Alex dat ze niet zullen gaan. Er is wederom niets verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden