Australië, Indonesië

In het vijfde seizoen reizen tien bekende Nederlanders naar Australië. Ze ontdekken de stranden en het prachtige binnenland van Australië en bezoeken in hun laatste week ook Bali, waar Yvon opbiecht de mol te zijn.

1 Hudson Bay

Adres
Hudson Bay, Kangaroo Island, Australia
Opdrachten
 • Afl 2: Mijnenvegen De kandidaten gaan in drie groepen mijnenvegen op het strand van Hanson Bay. Met een metaaldetector zoeken ze sleutels om tonnen met slaapspullen te kunnen openen. Die kosten echter wel geld...

2 Kelly Hill Caves

Adres
Kelly Hill Caves, Kangaroo Island, Australia
Opdrachten
 • Afl 2: Grotten In tweetallen dalen de groepen af in de Kelly Hill Caves. Elke kandidaat die de grotten door komt, verdient €1000 voor de pot. Wie de grot uit komt, mag twee rugtassen van medekandidaten meenemen.

3 Remarkable Rocks

Adres
Remarkable Rocks, Kangaroo Island, Australia

4 Victor Harbor

Adres
Victor Harbor, Australia
Opdrachten
 • Afl 3: Postzakken De drie vrienden rijden met een auto op een spoorlijn om postzakken en rugzakken op te hangen. De stokers zitten voorin een locomotief en de collega's proberen de juiste zakken te ringsteken. Niet elke zak levert echter geld op.

5 Dutch Community Center

Adres
Dutch Community Center, Adelaide, Australia
Opdrachten
 • Afl 3: Wie van de drie Angela speelt in het Dutch Community Center twee spellen met de kandidaten: Wie van de drie met Marc-Marie en Victoria en daarna Mystery Box, waaruit een oude bekende van de kandidaten tevoorschijn komt.

6 Wingfield

Adres
Wingfield, Australia
Opdrachten
 • Afl 4: Road train De kandidaten kiezen wie het stevigst in zijn schoenen staat. De twee besten moeten een parcours afleggen met een road train. Daarna moet een tweede team de score verbeteren en kan Yvonne wraak nemen voor haar laatste plaats.

7 Adelaide Mall

Adres
Adelaide Central Plaza, Australia
Opdrachten
 • Afl 4: Koffer verwisselen De kandidaten krijgen drie koffers met verschillende bedragen erin. De Australiër Peter loopt door een winkelcentrum met een zelfde, lege koffer. De groep moet zijn koffer omwisselen, zonder dat hij later de dader kan aanwijzen.

8 AIT Arts, Light Square

Adres
Ait Arts, 39 Light Square, Adelaide
Opdrachten
 • Afl 5: Kunstwerken Twee duo's maken een kunstwerk en één van deze kunstwerken wordt tussen zeven andere geplaatst. Wanneer de kandidaten zo een kunstcriticus om de tuin leiden, verdienen ze €2500.

9 Goodwood Elementary School

Adres
Goodwood Primary School, Adelaide, Australia
Opdrachten
 • Afl 5: Waltzing Mathilda Vier kandidaten worden door een aantal basisschool-kinderen geholpen bij het instuderen van een Australisch liedje. Als ze dat goed kunnen uitvoeren, verdienen ze geld én er is een vrijstelling voor de beste zanger...

10 Victoria Square

Adres
Victoria Square, Adelaide, Australia
Opdrachten
 • Afl 5: Links en rechts Twee groepjes kandidaten doorkruisen Adelaide op zoek naar aanwijzingen, maar mogen daarbij alléén linksaf of alléén rechtsaf slaan. Yvon en Lottie hebben een kaart om de groepjes te leiden, maar weten zelf niet waar ze zich bevinden.

11 Adelaide River

Omschrijving
http://www.jumpingcrocodilecruises.com.au/html/map.html
Adres
Adelaide River, Norhern Territory
Opdrachten
 • Afl 6: Krokodillen De kandidaten varen op Adelaide River en moeten foto's maken van krokodillen die uit het water springen. Elke foto levert geld op en wie geen foto heeft, speelt niet mee in de tweede opdracht.

12 Goat Island

Omschrijving
http://www.privateislandsonline.com/goat-island-au.htm
Adres
Goat Island, 749 Adelaide River, Arnhem NT 0801
Opdrachten
 • Afl 6: Goat Island television Elke kandidaat kijkt een uurtje Goat Island television, te midden van een cirkel van fakkels die hem of haar moet beschermen tegen wilde dieren. Wie laat zich niet afleiden en weet de volgende morgen een vraag over de uitzending te beantwoorden?

13 Emkaytee Aerodrome, Darwin

Omschrijving
http://gc.kls2.com/airport/YMKT
Adres
Emkaytee Aerodrome
Opdrachten
 • Afl 6: Stuntvliegen Van elk duo van kandidaten gaat er één stuntvliegen, terwijl de ander via radiocontact probeert te bepalen welke stunt er wordt uitgevoerd. Lukt de opdracht niet, dan doet Isabelle de herkansing en kan alsnog €3000 verdiend worden.

14 Kuta, Bali, Indonesia

Adres
Kuta, Bali, Indonesia

15 Semawang Beach, Bali, Indonesia

Adres
Semawang Beach, Bali, Indonesia
Opdrachten
 • Afl 7: Communicatie Lottie koppelt op de zeebodem kandidaten aan eigenschappen en maakt een tekening van ze. Yvon en Isabelle ontcijferen dit en roepen naar Marc-Marie, die voor elke persoon een voorwerp koopt. Legt Sander de link?

16 Samma Ntiga

Omschrijving
Vondst van Heinz
Adres
Pura Samuan Tiga, Bedulu, Bali, Indonesia
Opdrachten
 • Afl 7: Fietstocht over Bali Yvon en Isabelle leggen met de auto een route af over Bali en maken foto's. Terwijl zij koken, moeten de anderen op de fiets dezelfde route afleggen. Ze mogen vragen stellen... maar krijgen de foto's niet. Zijn ze op tijd?

17 Padma Beach, Bali

Adres
Jl. Padma, Legian, Bali
Opdrachten
 • Afl 8: Vliegers op het strand Op het strand liggen aanwijzingen en vliegers begraven. Als de kandidaten alles hebben gevonden, moeten ze de vliegers tegelijkertijd de lucht in laten gaan én een tekst op de vliegers fotograferen.

18 Garuda Wisnu Kencana

Adres
Garuda Wisnu Kencana
Opdrachten
 • Afl 8: Lasergamen tegen Godzilla In twee groepjes lasergamen de kandidaten tegen elkaar en tegen Godzilla. Ze kunnen geld verdienen en moeten proberen een vrijstelling te pakken. Maar Godzilla heeft het op hen gemunt...

19 Jimbaran

Adres
Jimbaran, Bali

20 Tanah Lot

Adres
Jalan Raya Tanah Lot, Bali
Opdrachten
 • Afl 9: Golf Met een potje golf kan veel geld verdiend worden. Elke kandidaat moet één hole spelen. Lukt dat niet binnen 15 slagen, dan kan alsnog gescoord worden door een vraag goed te beantwoorden.

21 Balangan Beach

Adres
Pantai Balangan, Kuta, Badung, Indonesia
Opdrachten
 • Afl 9: Dilemma's Elke kandidaat krijgt drie dilemma's voor z'n kiezen. Door vervolgens te voorspellen wat een ander gedaan heeft, kan maar liefst €7000 verdiend worden voor de pot. Hoe goed kent iedereen elkaar?