Goat Island televisionOpdracht in aflevering 6

Elke kandidaat kijkt een uurtje Goat Island television, te midden van een cirkel van fakkels die hem of haar moet beschermen tegen wilde dieren. Wie laat zich niet afleiden en weet de volgende morgen een vraag over de uitzending te beantwoorden?

Tags: Lef, 's Nachts, Quizvragen en Leren

De kandidaten gaan Goat Island TV kijken, midden op het eiland. De uitzendingen zijn ’s avonds en ’s nachts dus er moet een rooster gemaakt worden voor wie welke uitzending kijkt. Angela stelt de volgende ochtend zes vragen en elk goed antwoord levert €250 op. Als alle antwoorden goed zijn, wordt het dubbele verdiend plus een vrijstelling die verloot zal worden. Jim mag niet meespelen, tenzij iemand anders zich opoffert.

Het eiland zit echter vol met enge beesten dus lang niet iedereen zit erop te wachten om ’s nachts in z’n eentje midden op het eiland televisie te kijken. Intussen zorgt Jim voor wat extra opschudding door Isabelles molboekje te jatten. Al voor de nacht begint, zit de sfeer er goed in. Als eerste is Lottie aan de beurt en zij heeft het behoorlijk zwaar.

Als Lotties natuur-documentaire afgelopen is, neemt Sander plaats voor de televisie. Hij krijgt mooie beelden van krokodillen te zien, terwijl hij vooral oplet wat er om hem heen gebeurt. Yvon komt na hem en zij krijgt enkele afleveringen van WIDM 1999 te zien. Daarna volgen Gijs, Marc-Marie en Isabelle die allemaal films met krokodillen of een documentaire krijgen. Jim blijft solidair wakker en kan zo intussen checken, of iedereen netjes een uur blijft zitten.

De volgende dag stelt Angela op het vasteland de vragen over de uitzendingen. Alleen Isabelle weet haar vraag goed te beantwoorden. Er is dus €250 verdiend voor de pot maar geen vrijstelling voor de groep.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden