GolfOpdracht in aflevering 9

Met een potje golf kan veel geld verdiend worden. Elke kandidaat moet één hole spelen. Lukt dat niet binnen 15 slagen, dan kan alsnog gescoord worden door een vraag goed te beantwoorden.

Tags: Vaardigheden en Quizvragen

De kandidaten gaan naar de mooiste golfbaan van Azië: De baan van Tanah Lot op Bali. Eerst krijgen de kandidaten een korte introductie. Bij het oefenen kan Lottie er niets van. Yvon doet het ook voor het eerst, maar weet de ballen goed te raken.

Dan volgt de echte opdracht. Elke kandidaat gaat één hole spelen. Als ze die binnen vijftien slagen redden, verdienen ze een punt. Zestien tot en met twintig slagen betekent een multiple-choice vraag beantwoorden om alsnog een punt te verdienen. Als ze alle drie hun punt verdienen, krijgen ze €3000 voor in de pot.

Marc-Marie begint en zijn eerste slag is erg goed. Daarna gaat het wat langzamer en slechter. Na twintig slagen zit hij in de zandbak en mag een vraag beantwoorden met vijf keuzes. “Wie is het belangrijkste lid van de familie?”. Hij kiest voor oma en dat is het juiste antwoord.

Dan is Lottie aan de beurt en het gaat niet erg voortvarend. Pas als Yvon haar tipt om niet te veel na te denken, gaat het een stuk beter. Met nog vijf slagen te gaan zit ze vlak bij het putje. De veertiende slag gaat net over het potje en de vijftiende is raak.

Als laatste krijgt Yvon een moeilijke hole, maar het gaat ineens wel erg slecht. Uiteindelijk lukt het haar om in twintig slagen de hole af te werken en iedereen is toch nog onder de indruk. Ook zij krijgt vijf antwoorden voor haar vraag: “Hoe heet elk kind dat als derde geboren wordt in een Balinees gezin?” Ze gokt op Ayu maar het had Nyoman moeten zijn.

Ze krijgt een herkansing. Als zij in de stad iemand kan vinden die zo heet, verdient ze alsnog haar punt en is het geld binnen. Ze krijgt een half uur de tijd. Ze komt echter erg veel toeristen tegen en Indonesiërs met andere veelvoorkomende namen zoals Madeh. De deadline verstrijkt en er gaat geen geld in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden