StuntvliegenOpdracht in aflevering 6

Van elk duo van kandidaten gaat er één stuntvliegen, terwijl de ander via radiocontact probeert te bepalen welke stunt er wordt uitgevoerd. Lukt de opdracht niet, dan doet Isabelle de herkansing en kan alsnog €3000 verdiend worden.

Tags: Communicatie, Lef en Raden en voorspellen

De kandidaten moeten zich splitsen in duo’s en er is één iemand nodig met een sterke maag. De groep besluit dat Isabelle de sterkste maag heeft. Dan worden ze afgezet op een klein vliegveld, waar een Australische stuntvlieger vier stunts uitvoert. De kandidaten moeten deze stunts goed bestuderen.

Het eerste koppel bestaat uit Gijs en Jim, waarbij de laatste gaat vliegen. Daarna zijn Marc-Marie (die gaat vliegen) en Yvon. Het derde koppel is Lottie en Sander, waarbij Lottie gaat vliegen. Wie niet vliegt, heeft vanaf de grond audiocontact met de vlieger maar kan de stunt niet zien. Degene op de grond moet erachter komen, welke stunt gevlogen wordt.

Als alle drie de koppels hun stunt achterhalen, komt er €3000 in de pot. Lukt het niet, dan is Isabelle de backup. Zij krijgt dan een stunt voor haar kiezen en de rest mag dan samen beslissen welke stunts het is. Lukt ook dat niet, dan wordt €3000 verloren.

Bij de eerste twee duo’s gaat het prima, maar Lottie beschrijft haar stunt erg warrig zodat Sander niet goed kan bepalen, om welke stunt het gaat. Sander en Lottie verdenken elkaar nu van het laten mislukken van de opdracht. Zij raden de foute stunt en dus is het aan Isabelle om in het vliegtuigje te stappen.

Isabelle geeft een uitgebreid verslag door de walkie-talkie van wat ze allemaal meemaakt. De groep raadt daardoor probleemloos welke stunt gedaan is, zodat alsnog €3000 verdiend wordt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden