PostzakkenOpdracht in aflevering 3

De drie vrienden rijden met een auto op een spoorlijn om postzakken en rugzakken op te hangen. De stokers zitten voorin een locomotief en de collega's proberen de juiste zakken te ringsteken. Niet elke zak levert echter geld op.

Tags: Communicatie, Snelheid, Vaardigheden, Bagage, Rijden en Trein

De kandidaten moeten zichzelf opsplitsen, maar kunnen het er niet over eens worden of ze gaan loten of niet. De meesten willen loten en Roeland gaat rond met zijn hoed vol lootjes. Roeland en Marc-Marie worden stokers; Yvonne, Victoria, Isabelle en Lottie worden collega’s en Jim, Yvon en Sander worden de vrienden. Wanneer Roeland ziek wordt, neemt Lottie zijn rol als tweede stoker op zich.

De vrienden gaan in een Dodge (wagentje) met acht postzakken met daarop een bestemming. Ook krijgen ze de twee welbekende rugzakken mee. De postzakken moeten aan palen langs het spoor gehangen worden. Hun vrienden komen straks achter hen aan in een stoomtrein en die moeten de zakken ringsteken en meenemen. Het is echter niet duidelijk, in welke volgorde de tassen moeten komen te hangen.

De vier collega’s werden met een ferry naar het vasteland gebracht. De vrienden komen erachter dat er een telefoon in hun auto tegen de bank geplakt zit. Angela legt de collega’s en stokers uit, wat zij gaan doen. De collega’s moeten met een stok de zakken van de palen halen, waarbij vier bepaalde zakken €1000 euro opleveren. Vier zakken kosten echter €2000 uit de pot, als er een bommetje in zit.

Pas na het ophangen van enkele tassen, komen de vrienden erachter dat er beugels achterin de auto liggen, waaraan de tassen hadden moeten hangen. De stokers zitten in de stokerskamer van de locomotief en daar hangt een lijstje met alle bestemmingen die op de postzak staan, inclusief hun waarde. Zij krijgen een telefoon om met de vrienden te bellen, die hopelijk weten welke zakken waar hangen.

De groep spreekt af, om te fluiten met de locomotief wanneer een zak wel gepakt moet worden. Intussen zijn de vrienden al op de helft met het ophangen en vragen zich dan pas af, of ze wellicht de volgorde moeten opschrijven. Ze besluiten dat echter niet te doen.

Marc-Marie belt Yvon op om te vragen waar de eerste zak ligt. Hij vraagt waar de zakken hangen en Yvon doet alsof steeds aan beide kanten een zak hangt. Ze vraagt Jim aan de telefoon maar ook hij doet uiteraard alsof hij gek is.

De collega’s en stokers gaan op weg en rijden in een flink tempo over de rails. Lottie pleegt nog een telefoontje maar krijgt ook geen nieuwe informatie. De vrienden maken een lijstje met rugzakken en hun kant van de rails en denken, dat de eerste vier zakken links hangen inclusief een tas. Isabelle beweert echter rechts te horen aan de telefoon. Ze pakt wel de rugzak als eerste maar mist de eerste postzak.

Volgens Sander volgt dan de tas van Victoria aan de linkerkant en hij weet ook een aantal plaatsnamen te noemen. Maar als eerste komen de kandidaten een postzak tegen dus er gaat iets fout met de volgorde. Dan volgt de rugzak van Victoria maar uitgerekend Victoria mist hem. Uiteindelijk wordt er tijdens de hele opdracht één zak de trein in gehaald en dat is de rugzak van Yvonne. Er komt dus geen geld in de pot maar gaat ook niets uit…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden