Dilemma'sOpdracht in aflevering 9

Elke kandidaat krijgt drie dilemma's voor z'n kiezen. Door vervolgens te voorspellen wat een ander gedaan heeft, kan maar liefst €7000 verdiend worden voor de pot. Hoe goed kent iedereen elkaar?

Tags: Elkaar kennen, Raden en voorspellen en Dilemma's

Eén voor één krijgen de kandidaten dilemma’s voorgeschoteld van Angela. Yvon begint: “Je komt erachter dat één van je ouders vreemdgaat. Zorg je ervoor dat de ander het te weten komt?”. Ze antwoordt zonder twijfel dat ze dat nog dezelfde dag zal regelen. Op de vraag “Zou jij een onschuldig mens kunnen vermoorden, als je zeker wist dat de honger daarmee uit de wereld zou verdwijnen?” antwoordt ze bevestigend. En bij “Stel je moet je plaats in de finale afstaan ten gunste van één van de afgevallen kandidaten. Wie mag er in jouw plaats?” kiest ze voor Gijs.

Ook Marc-Marie kijkt terug op zijn deelname aan het spel. En ook hij krijgt enkele dilemma’s voorgeschoteld. Bij “Wil je liever sterven op je 55e met je geliefden om je heen, of op je 75e helemaal eenzaam en alleen?” kiest hij voor het eerste. Bij het dilemma “Je krijgt een waanzinnige deal aangeboden waardoor je heel erg rijk wordt maar nooit meer mag optreden” kiest hij toch voor het geld. En wanneer ook hij één kandidaat moet uitkiezen, gaat hij voor Sander.

De laatste is Lottie en ook zij kijkt met plezier terug. En ook zij moet aan drie dilemma’s geloven. De eerste is “Zou je meineed willen plegen voor een beste vriend, als die voor moet komen voor een ernstig vergrijp?” en Lottie antwoordt bevestigend. Als ze moet kiezen tussen haar zang of haar acteertalent, dan levert ze haar acteertalent in. En haar finaleplaats zou ze afstaan aan Sander.

Dan komen de kandidaten samen. De eerste drie dilemma’s waarvan twee kandidaten het antwoord van de derde juist voorspellen, zijn samen €1000 waard en elk volgend correct antwoord levert €1000 extra op. Ze beginnen met Yvons dilemma’s en schatten alleen de derde vraag fout in. Bij Marc-Marie zorgt Yvon ervoor dat het tweede dilemma fout gaat, maar de andere dilemma’s gaan goed dus staat de teller op €2000. Lotties eerste dilemma gaat al fout, maar de rest gaat goed. De pot van het seizoen eindigt op €23000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden