Vliegers op het strand

Op het strand liggen aanwijzingen en vliegers begraven. Als de kandidaten alles hebben gevonden, moeten ze de vliegers tegelijkertijd de lucht in laten gaan én een tekst op de vliegers fotograferen.

00:04:05 Opdracht: Vliegers op het strand
De kandidaten kunnen €4000 verdienen. Op het strand liggen een kompas en een touw van 25 meter. De aanwijzingen die ze nodig hebben, liggen onder het zand. Ze krijgen twee uur de tijd om iets te vinden. Onder het kompas vinden ze een papiertje met een afstand en een koers.

00:09:00 Opdracht: Vliegers op het strand
Iedereen probeert z’n eigen methode te ontwikkelen, dus er wordt veel gepraat. Yvon wil graag precies één meter afpassen met het touw. Marc-Marie probeert de leiding te nemen en ook dat lukt niet.

00:11:22 Opdracht: Vliegers op het strand
Uiteindelijk is besloten waar gegraven moet worden voor de tweede aanwijzing. Ook deze bestaat uit een koers en een afstand. Verder vinden de kandidaten een vlieger bij het papiertje, maar wat daarvan de bedoeling is, weet niemand.

00:11:57 Opdracht: Vliegers op het strand
De derde aanwijzing ligt onder een strandstoel met badgasten. Intussen wordt in de verte een onweersbui zichtbaar. Bij deze aanwijzing zit ook een polaroidcamera. Angela feliciteert de groep en legt uit, dat ze nog een uur de tijd hebben om een vlieger de lucht in te krijgen. Niet één vlieger en niet het kleintje dat ze opgegraven hebben: Drie enorme vliegers, waar woorden op staan. Als ze er een zin van maken en die fotograferen voor Angela, dan verdienen ze het geld.

00:14:13 Opdracht: Vliegers op het strand
Marc-Marie krijgt de eerste vlieger de lucht in. Het lukt ook Isabelle en vervolgens Yvon om een vlieger te laten opstijgen. Lottie zal de foto maken, maar het is lastig om de vliegers bij elkaar te krijgen. Dan stort de eerste vlieger neer voordat er een goede foto gemaakt is.

00:18:48 Opdracht: Vliegers op het strand
Uiteindelijk zijn er twee foto’s gemaakt waarop alle vliegers samen te zien zijn. Hoewel de tekst niet te lezen is (“Wie is de mol” uiteraard), keurt Angela de opdracht goed en overhandigt ze de €4000 aan de groep.

Afbeeldingen