Lasergamen tegen GodzillaOpdracht in aflevering 8

In twee groepjes lasergamen de kandidaten tegen elkaar en tegen Godzilla. Ze kunnen geld verdienen en moeten proberen een vrijstelling te pakken. Maar Godzilla heeft het op hen gemunt...

Tags: Schieten, Vrijstelling en Geld

De kandidaten spelen in twee koppels in een groot ravijn een lasergame-spel. Er staan kistjes en in één van de kistjes zit een vrijstelling. De sleutels van de kistjes worden bewaakt door Godzilla, die acht levens heeft. Er zijn ook kokosnoten met lintjes; wie zo’n noot beschiet, verdient €1000 voor de pot. Maar alleen het geld dat de winnaar van het spel verdient, wordt in de pot gestopt.

Elke speler heeft drie levens en zonder leven kun je geen vrijstelling meer verdienen. Er is één sleutel waarmee iedereen z’n levens opnieuw kan opladen, maar deze hangt binnen het schietveld van Godzilla. Wie dood gaat, verliest ook alles wat ‘ie daarvóór verdiend heeft.

Isabelle en Marc-Marie vormen het eerste team, Yvon en Lottie het tweede. Na een tijd op Godzilla te schieten, beginnen de kandidaten ook elkaar aan te vallen. Na een tijdje spelen gaan zowel Isabelle als Marc-Marie dood.

Ten slotte wordt ook het laatste leven van Godzilla afgenomen en rennen alle kandidaten naar de sleutel toe. Marc-Marie schiet zonder twijfel zijn groepsgenootje neer. Dan rent hij naar Yvon bij de vlag en schiet ook haar neer.

Lottie schiet vervolgens Marc-Marie neer en Yvon gaat er met de vlag en sleutel vandoor. Ze pakt de vrijstelling en het spel is ten einde. Helaas is er geen geld verdiend voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden