CommunicatieOpdracht in aflevering 7

Lottie koppelt op de zeebodem kandidaten aan eigenschappen en maakt een tekening van ze. Yvon en Isabelle ontcijferen dit en roepen naar Marc-Marie, die voor elke persoon een voorwerp koopt. Legt Sander de link?

Tags: Elkaar kennen, Communicatie, Varen, Boot, Verzamelen en Water

Yvon en Lottie moeten vroeg opstaan, terwijl de rest uitslaapt. Zij krijgen een duikcursus en worden later die dag in zee gegooid. Onder water liggen de foto’s van de vijf kandidaten en vijf eigenschappen. Zij moeten zo’n kandidaat tekenen, het bordje met de eigenschap eraan vast klikken en het geheel aan een ballon binden waarmee de combinatie naar de oppervlakte drijft.

Isabelle moet daar interpreteren, welke persoon bedoeld wordt zodat ze naar de kant kan roeien en met de megafoon aan Marc-Marie kan vertellen, welke persoon bij welke eigenschap hoort. Marc-Marie moet de combinaties onthouden en weet van tevoren de eigenschappen: Kritisch, bijdehand, eigenwijs, ongeduldig en positief. Sander moet intussen zwijgen en in een luxe resort zwemmen, gemasseerd worden en cocktails drinken.

Yvon helpt boven water, want het duiken lukt haar niet. Ze helpt interpreteren. Voor zichzelf tekent Lottie een oog, een microfoon en muzieknootjes bij de eigenschap positief maar Yvon denkt dat het over Isabelle gaat. Ze gaat dit naar Marc-Marie roepen die er een voorwerp bij moet zoeken in het dorp.

De tweede worden vlechtjes en de eigenschap bijdehand, maar dat hoorde bij Isabelle. Voor Marc-Marie tekent Lottie een been en een duim, die ze bij de eigenschap kritisch knoopt. Sander wordt ongeduldig en krijgt een radio, want die heeft hij nog als enige. Marc-Marie koppelt die eigenschap stiekem aan zichzelf. Yvon wordt eigenwijs en zij krijgt een klokhuis als symbool.

Nu moet Marc-Marie vijf voorwerpen verzamelen in 25 minuten. Voor Isabelle regelt hij een sigarettepeuk, voor Yvon een kinderjurkje, een hoedje voor zichzelf, een pilsje voor Sander en een ijsco voor Lottie. Hij koppelt eigenwijs aan Yvon, kritisch aan Lottie, ongeduldig aan zichzelf, positief aan Sander, bijdehand aan Isabelle. Dit klopt echter niet met wat Lottie bedoelde.

Als Sander vijf personen aan de eigenschap koppelt die Lottie verzonnen had, verdient hij €6000 voor de pot. Elke persoon minder betekent €2000 minder, zodat hooguit €4000 verloren kan worden uit de pot. Hij weet drie zaken te koppelen zoals Marc-Marie bedoelde, maar die had al drie fouten gemaakt. Er kloppen maar twee zaken met Lotties bedoeling dus wordt €2000 verloren, zodat de pot op €15000 staat.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden