China

In seizoen 20 gaan tien kandidaten in China op zoek naar de mol. Met een schitterende ceremonie wordt elke kandidaat welkom geheten en mag direct twee belangrijke keuzes maken. Na een aantal dagen in Sanmenxia, reist de groep via een schitterende stuwdam naar de Yellow River bij Zhengzhou. Daar wachten hen stoere hovercrafts en oude porseleinwinkeltjes.

Aflevering 1 Afgeschermd

Elke kandidaat kiest tussen geluk en wijsheid en neemt daarna een sleutel. Die leidt tot een kistje met Chinese tekst. Wie deze tekst kan terugvinden op een enorme muur, verdient een belangrijk voorwerp.

Aflevering 1 Beltegoed

In een markthal hangen tablets waarop halve bankbiljetten langskomen. Met behulp van locals moeten hier foto's van gemaakt worden die tot hele biljetten te combineren zijn.

Aflevering 1 Parkeertarief

De kandidaten zitten in tweetallen opgesloten in containers met puzzels. Als ze op tijd ontsnappen en hun vrachtwagens op de juiste manier parkeren, verdienen ze het maximale bedrag.

Aflevering 2 Vuurwerk

Om gekleurd vuurwerk te activeren, moeten de kandidaten kastjes met printplaatjes afmaken met gekleurde draadjes. Als ze de kastjes onderling ook nog verbinden, verdienen ze een bonus.

Aflevering 2 Afhaalchinees

De kandidaten gaan in vijf taxi's. In elke taxi ligt een telefoon en een enveloppe met de locatie van een geldbedrag in de stad. Maar de chauffeurs spreken geen Engels, dus alleen de persoon aan de andere kant van de lijn kan helpen.

Aflevering 2 Wereldbeeld

In een park vol camera's moeten zes puzzelstukken van werelddelen op de juiste manier neergelegd worden. Als in de control room een Chinese wereldkaart te zien is, wordt 2000 euro verdiend.

Aflevering 3 Lijn(ver)diensten

De groep speelt een logiquiz-raadsel met drie hovercrafts en drie haltes. Bij elke halte staan aanwijzingen over de juiste passagiers per boot. Maar bij elke stop moet ook minstens één persoon uitstappen.

Aflevering 3 Beeldig

Twee kandidaten krijgen foto's van gedeeltes van vier beelden. De rest gaat met portofoons op pad en krijgt via die weg beschrijvingen van de juiste beelden. Bij deze beelden ligt geld, bij andere mingeld. Als een beeld gepasseerd is, mag het team er niet meer terugkeren.

Aflevering 3 Theepot

De groep moet een porseleinen theeservies verzamelen van negen delen. Voor de locatie van elk deel, krijgen ze een hint mee in de vorm van Chinese tekens.

Aflevering 4 Porseleinen kamer

De kandidaten moeten een onhandig houten voorwerp naar keuze door een kamer vol porselein loodsen. Hoe moeilijker het voorwerp, hoe hoger de beloning. Gebroken vazen kosten echter geld.

Aflevering 4 Verkeer(d)

Op een enorm parkeerterrein staan tien auto's verkeerd geparkeerd. De sleutels hangen ergens anders. Twee kandidaten kennen de routes en kentekens, vier gaan parkeren en eentje speelt pendelbusje.

Aflevering 4 Vrijstellingsroute

Elke kandidaat legt een route af langs kistjes met beloningen: Geld, jokers, een groepsvrijstelling. Als een meerderheid een groepsvrijstelling meeneemt, wordt de executie overgeslagen.

Aflevering 5 Beeld en geluid

Binnen zes lasercirkels staan opdrachten om geld te verdienen. Telkens als een cirkel opent, moet een andere kandidaat de opdracht overnemen.

Aflevering 5 Lettergreep

De kandidaten moeten grote letters verzamelen op een drukke markt. Daarna is nog maar de vraag of ze weten, waar ze die gevonden hebben.

Aflevering 5 Lezen en schrijven

De kandidaten leren hun namen en "is de mol" schrijven in het Chinees. Dan mogen ze in een park vijf minuten op zoek naar de mol...

Aflevering 6 Voice mol

De kandidaten kunnen steeds met één telefoon de volgende bellen en het geluid zoeken. Als ze de afstanden tussen de telefoons meten, weten ze het telefoonnummer van Rik.

Aflevering 6 Vak werk

De kandidaten moeten uitvinden wie in welk vak moet staan om zoveel mogelijk waard te zijn. Rik vertelt steeds de opbrengst van de huidige opstelling.

Aflevering 6 Alles kenners

Omstebeurt bezoeken de kandidaten een verlaten stadje waar enveloppen hangen met namen van molloten. Als ze die goed in kaart brengen, weten ze na afloop waar ze geld kunnen ophalen.