AfhaalchineesOpdracht in aflevering 2

De kandidaten gaan in vijf taxi's. In elke taxi ligt een telefoon en een enveloppe met de locatie van een geldbedrag in de stad. Maar de chauffeurs spreken geen Engels, dus alleen de persoon aan de andere kant van de lijn kan helpen.

Tags: Communicatie, Locals, Route, Rijden en Stad

De opdracht lijkt simpel: Vijf taxi’s zullen de kandidaten komen ophalen bij hun hotel. In elke taxi zit een enveloppe met daarin een locatie waar geld opgehaald kan worden. Wel moeten ze allemaal binnen anderhalf uur op de Binhu-straat zijn in een eettentje op nummer 35, want wie te laat komt, kost geld: 100 euro per persoon. In totaal kan 1750 euro verdiend worden.

Rob gaat met Nathan, Claes met Jaike, Johan met Miljuschka, Leonie met Buddy en Tina gaat alleen in een taxi. De routebeschrijvingen in de enveloppes zijn heel helder, maar de uitdaging is om de chauffeurs te instrueren: Die spreken alleen Chinees!

Jaike en Claes hebben al snel door, dat er een telefoon in de taxi ligt. In die telefoon staat een hele rij hulpnummers. Hij belt het eerste nummer, maar de persoon aan de andere kant van de lijn heeft geen idee wat de bedoeling is. En ook Rob en Nathan krijgen een Nederlander aan de lijn, maar zij zijn zo slim om te vragen of deze persoon Chinees spreekt.

Ze laten deze persoon de eerste instructie vertalen: “Rijd onder de poort door”. Zo helder zijn Johan en Miljuschka niet, die denken alleen maar “Nu zijn we echt ver van huis”. Dan doen Rob en Nathan het al iets beter, maar de chauffeur en de Nederlandse restauranteigenaar komen samen nog niet helemaal tot een conclusie. Hij denkt naar een brug te moeten en daar zijn er wel drie van.

Miljuschka en Johan zijn intussen bij een tandarts terecht gekomen terwijl ze een apotheek zoeken. Jaike en Claes gaan wel redelijk goed, want zij wijzen en doen veel met handgebaren. Tina praat gewoon Nederlands tegen de chauffeur en maakt zichzelf wijs dat het dan goedkomt.

Leonie en Buddy beginnen steeds beter samen te werken en vragen buiten iemand te hulp die wel Engels spreekt. Die weet de weg naar de bibliotheek, maar ze snappen niet de hele instructie en komen nog niet zoveel verder. Ze besluiten maar om naar Rik te gaan en dat doet de rest ook.

Als eerste zijn Nathan en Rob binnen maar niet lang daarna komen ook Jaike en Claes binnen. De anderen komen ook op tijd aan, maar Tina is nergens te vinden. Als de tijd voorbij is, eindigt de opdracht op -100 euro. De pot zal de volgende ochtend naar 1570 euro zakken.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden