TegendraadsSeizoen 20, aflevering 2

Het was een warm onthaal bij de Hangu-pass, wat ontroerde, energie gaf en verwonderde. Maar de kandidaten werden ook gelijk uitgedaagd het spel te spelen en tactische keuzes te maken. Ze deelden voorzichtig informatie, in de hoop verder te komen in het spel. Voor Anita liep dat niet goed af. Ze was nog maar net in het hart van China en moest alweer het spel verlaten. Anita is de eerste afvaller van Wie is de Mol 2020. De kandidaten krijgen weinig tijd om haar vertrek te verwerken. Ze verlaten de stad en reizen door naar een volgende opdracht: Een nieuwe kans om uit te vinden of er nog troeven in het spel zijn en om op zoek te gaan naar de Mol.

Dag 3, Sanmenxia

In de bus hebben de kandidaten alle tijd om zich af te vragen, wie er troeven ingezet hebben. Johan weet inmiddels dat hij zijn kamergenootje Leonie niet kan vertrouwen; die beweerde niets te hebben gevonden maar zette plotseling een zwarte vrijstelling in. Hij gaat het gesprek met haar aan, maar voelt zich vooral dom. Gelukkig doemt dan de Sanmenxia Dam voor ze ze op: Tijd om geld te verdienen bij de eerste en één van de grootste stuwdammen van China, in de Yellow River.

Na afloop stelt Buddy in het hotel voor, om van kamergenoot te wisselen. Stiekem hopen hij en z’n maatje Miljuschka zo meer informatie te verzamelen. Hij kiest gelijk Johan als maatje en Leonie schuift naar Miljuschka. Wanneer ze onderuit gezakt in de lobby zitten, komt Rik ze alweer halen voor de volgende opdracht.

Dag 4, Sanmenxia

De sfeer in de groep is gemoedelijk. De kandidaten zijn voorzichtig op zoek naar een bondgenoot en ogenschijnlijk doet iedereen z’n best om geld te verdienen voor de pot. En als er dan iets misgaat, lijkt niemand elkaar iets kwalijk te nemen. Ideale omstandigheden voor de mol.

In Huanghe Park maken de kandidaten de test. En iemand (Tina of Rob) legt een zwarte vrijstelling neer. En dan vindt de executie plaats, vlak voor de groep Sanmenxia verlaat. Dit keer zijn de groene schermen voor Nathan, Leonie

© 2023 Ronald van der Velden