ParkeertariefOpdracht in aflevering 1

De kandidaten zitten in tweetallen opgesloten in containers met puzzels. Als ze op tijd ontsnappen en hun vrachtwagens op de juiste manier parkeren, verdienen ze het maximale bedrag.

Tags: Snelheid, Puzzels en bordspellen, Bevrijden en Rijden

De kandidaten zijn in tweetallen opgesloten in vijf vrachtwagens. Door opdrachten uit te voeren, kunnen ze zichzelf bevrijden. Daarna moeten ze de wagens zó parkeren, dat ze zoveel mogelijk geld opleveren voor de pot. Als hen niets ontgaat, kan het bedrag oplopen tot 2100 euro.

Leonie zit met Rob opgesloten, samen met een voorraad houten balken. Claes zit met Tina opgesloten in een ruimte vol foto’s. Jaike en Johan hebben een jerrycan en plastic buizen. Nathan en Miljuschka zijn opgesloten met vier speelhalautomaten. En Anita zit bij Buddy in een lege ruimte.

Miljuschka begint een grijpautomaat te besturen en weet daarmee een mollenknuffel te winnen. Maar daarna beseft ze dat de opdracht een stuk makkelijker is: Tel gewoon het aantal mollen in elke automaat, dan weet je de code. Ze klimmen als eerste de wagen uit en de cabine in. Als ze zien dat alle andere wagens een getal op hun dak hebben, checken ze hun eigen auto en zien gelukkig tijdig het euroteken. Zij moeten dus vooraan staan, maar is dat het eerste of laatste vak?

Bij Jaike en Johan gaat het snel. Zij kunnen met de plastic buizen een lange constructie maken waarmee het water uit de jerrycan naar een verticale plastic buis kan stromen. Daarin drijft een badeendje met een sleutel eraan. Zij staan als tweede buiten en zonder nadenken rijden ze met het cijfer twee, het middelste vak in. Niet heel slim, want ze hadden beter in het tweede vak kunnen gaan staan.

Anita en Buddy hebben het lastig in hun lege container. Ze schijnen met hun zaklampjes langs alle wanden, de vloer en het dak maar vinden niets. Pas als er nog drie minuten over zijn, vindt Buddy in een hoekje de sleutel. Hun auto heeft een nul en daarmee rijden ze netjes naar het laatste vak.

Tina vindt een instructie om bepaalde foto’s weg te halen: Groepsfoto’s, foto’s met jokers, foto’s met een test, opdrachten op het water en presentatoren. Het kost veel tijd om alle foto’s steeds langs te lopen. Wanneer ze genoeg foto’s weghalen, vormen de gaten in de fotomuur de cijfers van de oplossing. Maar als de tijd dringt, gokken ze de verkeerde code en kunnen niet naar buiten.

Rop en Leonie hebben ook hamers en aan de binnenkant van hun container zitten allerlei rode drukknoppen. Ze vermoeden dat die allemaal tegelijk ingedrukt moeten worden, maar daar zullen ze het hout bij nodig hebben. Ze beginnen een soort stoel te bouwen, maar dat blijkt nog niet zo handig met vier linkerhanden. Maar dat lukt ze niet op tijd.

Rik wacht de groep buiten op. Er had in totaal 2100 euro verdiend kunnen worden, maar er is helaas slechts twintig euro verdiend. Daarmee komt de pot op 170 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden