BeltegoedOpdracht in aflevering 1

In een markthal hangen tablets waarop halve bankbiljetten langskomen. Met behulp van locals moeten hier foto's van gemaakt worden die tot hele biljetten te combineren zijn.

Tags: Locals, Foto's, Camera's, Zoeken, Verzamelen en Geld

Op de markt van Sanmenxia hangen overal tablets waarop wisselende halve geldbiljetten te zien zijn. De kandidaten moeten foto’s maken van deze biljetten en die ophangen bij Rik. Hij heeft helaas geen camera’s voor ze, dus moeten ze gebruik maken van de mobieltjes van de lokale bevolking. Complete biljetten zijn hun bedrag waard voor de pot, maximaal 2500 euro. Ze krijgen twintig minuten.

Er zijn wel twee regels: Kandidaten mogen niet zelf foto’s maken en elke fotograaf mag maar één foto maken. Dat maakt het best wel ingewikkeld. Nathan gaat slim te werk: Hij vindt een tablet waarop twee helften van hetzelfde biljet langskomen en regelt twee fotografen die vlak na elkaar een foto maken.

Voor de rest loopt het heel chaotisch. Veel locals verstaan geen Engels of snappen gewoon niet wat de bedoeling is. Maar ze zijn wel vriendelijk en gaan steeds wel mee met de kandidaten. En na twintig minuten hangen er vrij veel telefoons.

Rik is niet ontevreden: Er zijn een hoop mensen overtuigd om hun mobiel in te leveren. Minder goed nieuws is het feit, dat er met sommige mobieltjes meerdere foto’s gemaakt zijn. De opbrengst van de opdracht is dus slechts 150 euro voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden