Beeld en geluidOpdracht in aflevering 5

Binnen zes lasercirkels staan opdrachten om geld te verdienen. Telkens als een cirkel opent, moet een andere kandidaat de opdracht overnemen.

Tags: Communicatie, Snelheid en Puzzels en bordspellen

De groep komt bij het schitterende Opera House in Luoyang aan. In het theater spelen zij een opdracht, waarbij ze op het podium in de hoofdrol staan. In zes lasercirkels zijn opdrachten waarmee steeds 250 euro verdiend kan worden. Eén kandidaat is steeds reserve. Wanneer een cirkel opengaat, moet er verplicht snel gewisseld worden met deze reserve. Er is 40 minuten tijd.

Johan krijgt opdracht om een diascherm te bouwen. Daarna moet hij dia’s in de juiste volgorde zetten om een kloppende som te tonen. Wanneer hij de overdracht aan Leonie wil doen, wijst hij door de laserstralen heen en moet de opdracht verlaten. Buddy krijgt het idee dat er een dia ontbreekt. Nathan raakt in zijn fanatisme een laser aan en moet het spel uit.

Leonie gaat op tien televisies in een serie opnames op zoek naar foto’s waarop de kandidaten te zien zijn. De tijdcodes waar ze te vinden zijn, kloppen met de geboortedata. Hiermee moet een groepsfoto van aflevering één zichtbaar gemaakt worden. Claes lost haar af, maar er is weinig tijd voor overdracht.

Buddy moet een radiostation in elkaar zetten van losse onderdelen en verbinding maken met een Chinees radiostation. Leonie moet hier met trillende handen van de spanning mee verder. Claes moet een film kijken en een rij vragen juist beantwoorden op een laptop. Bij elk fout antwoord moet hij terug naar de eerste vraag. De film mag onbeperkt bekeken worden. Hij vraagt gelijk Miljuschka als back-up.

Rob moet een potje Super Mario spelen. De bedoeling is dat de kandidaten op het einde van het spel in level 3 zitten. Hij wordt afgewisseld door Miljuschka en dan later door Leonie. Uiteindelijk blijkt dit de enige opdracht die wél gelukt is.

Nathan moet een ingeproken boodschap op een cassettebandje luisteren. Hieruit moet hij losse woorden gebruiken en opnemen op de tweede recorder om een tekst te maken. Als Miljuschka bij deze opdracht zit, vergeet ze op de cirkel te letten en valt uit het spel wanneer de cirkel ongezien gesloten is.

De opdracht is niet zo soepel verlopen. Drie kandidaten zijn afgevallen omdat ze een laserstraal raakten of hun opdracht niet op tijd verlieten. Er wordt maar 250 euro verdiend, voor de opdracht met Super Mario. De pot komt daarmee op 7570 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden