AangeraaktSeizoen 20, aflevering 5

Het scheelde niet veel, maar een krappe meerderheid van vier kandidaten gingen voor de groepsvrijstelling. De andere drie kozen voor een joker en geld en zagen het liefst iemand vertrekken. Blijkbaar voelen zij zich vrij zeker over hun positie in het spel en over hun mol. Al is het de vraag, of dát geen schijnzekerheid is. De zeven kandidaten reizen door naar het keizerlijke Luoyang, ooit eeuwenlang cultureel hard en hoofdstad van China. Daar ligt voor de écht oplettende kandidaat de naam van de mol binnen handbereik. Hoeveel zekerheid wil je nog meer?

Dag 9, Luoyang

De kandidaten zijn in hun busje verder gereden naar Luoyang. Nathan is nog even enthousiast als altijd en Johan merkt op dat iedereen heel verschillend denkt. Hij is nog steeds blij met en trots op zijn joker. Maar aangekomen op hun bestemming moet er weer serieus hard gewerkt worden.

Bij het hotel besluiten de dames om samen een kamer te delen. Ze doen alsof ze eindelijk even eerlijk informatie kunnen delen, maar Miljuschka liegt en zegt dat ze Buddy verdenkt. Buddy verdenkt Rob die langs een enveloppe rende op de markt.

Dag 10, Luoyang

Halverwege de reis lijken de verbondjes definitief gesmeed: Johan en Leonie, Rob met Nathan en Claes en het geheime bondje van Buddy en Miljuschka. Zij delen gedeeltelijk hun kennis. In de botanische tuinen kunnen ze misschien wel definitief het antwoord krijgen op de belangrijkste vraag.

Bij de vrijstelling blijkt er een zwarte vrijstelling ingezet te zijn. Er zal nu sowieso iemand naar huis gaan. Er volgt een groen scherm voor Rob, Buddy en Claes. Helaas moet Johan het veld ruimen.

© 2023 Ronald van der Velden