VrijstellingsrouteOpdracht in aflevering 4

Elke kandidaat legt een route af langs kistjes met beloningen: Geld, jokers, een groepsvrijstelling. Als een meerderheid een groepsvrijstelling meeneemt, wordt de executie overgeslagen.

Tags: Vertrouwen, Vrijstelling, Route, Dilemma's en Jokers

De kandidaten maken de test aan de start van een wandelroute langs trappen, waarop tafeltjes met kistjes klaarstaan. Ze weten op dat moment nog niet, wat de bedoeling van al die kistjes is. Wanneer Rik met de executie dreigt te beginnen, legt hij echter uit dat de groep er nog voor kan zorgen dat niemand z’n scherm hoeft te zien.

De deelnemers moeten individueel de route afleggen en mogen de inhoud van alle kistjes bekijken. Daar kan een groepsvrijstelling in zitten en als minstens de helft daarvoor kiest, gaat de hele groep door naar aflevering 5. Maar er zijn ook andere troeven zoals jokers en geldbedragen van totaal 3500 euro. Als de meerderheid daarvoor kiest, vervalt de groepsvrijstelling.

De enige spelregel is dat een kistje dat gepasseerd is, niet meer opnieuw geopend mag worden en zodra je iets meegenomen hebt, moet je alle volgende kistjes laten staan. En Rob beseft al, dat jokers voor deze ronde nog geen waarde hebben omdat de test al gemaakt is. Hij kiest daarom voor de groepsvrijstelling.

Miljuschka gaat voor het laatste kistje en laat een kaartje met twee jokers achter. Nathan kiest bewust voor de eerste groepsvrijstelling die hij tegenkomt. Leonie speelt voor zichzelf omdat ze naar de finale wil en pakt bij het een-na-laatste kistje 500 euro. Ze hoopt eigenlijk op een zwarte vrijstelling. Claes twijfelt, want hij wil ook dat iemand naar huisgaat en Johan denkt hetzelfde dus kiest een joker.

Buddy verwacht dat Nathan sowieso voor de groepsvrijstelling gaat en Claes waarschijnlijk ook. En hij gokt dat Miljuschka of Rob dat ook wel zullen doen, dus een meerderheid zal al snel bereikt worden. We zien ook niet wat hij uiteindelijk meeneemt.

Rik toont de uitslag, maar zonder namen. 500 euro, groepsvrijstelling, weer 500 euro, nog een groepsvrijstelling, een derde groepsvrijstelling en een joker. Maar de zevende en laatste kaart is de vierde groepsvrijstelling en daarmee komt de executie te vervallen. En daar bovenop is ook nog 1000 euro verdiend, dus de pot stijgt naar 7320 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden