MisleidSeizoen 20, aflevering 4

De kandidaten zijn op één-derde van hun reis en ze lijken langzaam hun draai te vinden. De blijdschap was groot, toen er in één klap 1500 euro voor de pot verdiend werd. Maar die euforie was voor korte duur, want de afvalrace gaat onverminderd door. Jaike was de derde afvaller. Haar vertrek maakte grote indruk op de groep. Maar veel tijd voor bezinning is er niet, want de volgende uitdaging vergt focus, rust en concentratie. Breekbaarheid kunnen de kandidaten zich niet veroorloven. Al denkt de mol daar heel anders over.

Dag 7, Shenhou Village

De vierde aflevering begint weer bij Shenhou Village, waar nog een extra opdracht met porselein op het spel staat. De ene kandidaat blijkt leniger dan de andere… Dat wordt dan ook één van de thema’s tijdens het avondeten. Maar niemand blijkt iets van een mollenactie in Johans onhandigheid te zien.

Dag 8

De groep reist verder op dag 8. Rob vertelt aan Claes dat hij nog een zwarte vrijstelling overheeft in plaats van een joker zoals hij eerder beweerde. Claes zegt in de bus vooral te hopen op een opdracht waarbij de jokers voor het oprapen liggen, misschien een jokerdouche? Bij Fuxi Mountain volgt een volgende opdracht op een groot parkeerterrein.

Voor de lunch staat er een lekker bord kip op het menu, maar wel héél erg herkenbaar als kip. Rob probeert intussen wat informatie te verzamelen, want hij vraagt zich af wie er op het parkeerterrein heeeft lopen mollen. Hij is maar net op tijd, want op een monumentale trap vertelt Rik hen dat het al tijd is voor… test en executie. Maar er is meer aan de hand.

© 2023 Ronald van der Velden