DeelnemersSeizoen 20

 • Anita Witzier Kandidaat

  Anita haalde haar VWO-diploma in Gouda. Daarna studeerde ze een jaar Engelse taal- en letterkunde en twee jaar rechten in Utrecht. In die periode belandde ze op de redactie bij Veronica. In 1988 kwam ze daar als eerste op televisie als omroepster. Een jaar daarna begon ze programma's te presenteren zoals Take 5 en diverse reisprogramma's. In 1996 maakte ze de overstap naar de KRO, waar ze bekend werd met Tien voor Taal, Memories en recentelijk Reünie. Daarnaast is ze nog ambassadeur van het Reumafonds en Stichting Hulphond.

 • Buddy Vedder Winnaar

  Buddy Vedder volgde de Frans Sanders Akademie. Hij speelde eerst in enkele films (Held, Dubbelspel en Leven) en een musical (Heerlijk duurt het langst). Pas in 2015 werd hij bekend bij het grote publiek met z'n rol als Rober Dekker in GTST. Dat jaar begon hij ook met de presentatie van Kids Top 20. Een jaar later danste hij met Robin Martens in Dance Dance Dance, waar hij er met de hoofdprijs vandoor ging. Sinds 2017 maakt hij onderdeel uit van de Christmas Show in het Ziggo Dome. Momenteel is hij druk als presentator, stemacteur en jurylid.

 • Claes Iversen Kandidaat

  Claes werd geboren in Denemarken maar verhuisde na het afronden van zijn gymnasium-opleiding naar Nederland. Hij ging aan de slag als boekhouder maar volgde daarna de Koninklijke Academi van Beeldende Kunsetn, waar hij stage liep bij Viktor & Rolf. Hij won de BLVD modeprijs, werd genomineerd voor de Frans Molenaar Couture Award en won twee titels van de Marie Claire Prix de la Mode. Hij ontwierp de jurk voor Ilse DeLange bij het songfestival en een jurk voor Maxima.

 • Jaike Belfor Kandidaat

  Jaike werd op Curaçao geboren. Ze groeide op in Suriname en verhuisde toen ze veertien jaar oud was naar Nederland. Daar studeerde ze af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze werd bekend van haar rol als Boomer in Celblok H., maar speelde ook in theatervoorstellingen en trad op als komiek. Ze deed in 2009 mee aan het Leids Cabaret Festival. In haar privétijd beoefent ze graag vechtsporten en geeft ze workshops.

 • Johan Goossens Kandidaat

  Johan begint met wekelijkse columns voor Trouw als hij in zijn examenjaar zit. Daar gaat hij mee door wanneer hij voor een jaar naar Ghana vertrekt. Deze ervaring gebruikt hij, na het winnen van alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival 2006, als inspiratie voor zijn eerste show. Zijn tweede show slaat minder goed aan en dan besluit hij het onderwijs in te gaan. Daarop baseert hij zijn derde programma, dat genomineerd wordt voor de Neerlands Hoopprijs. Verder schreef hij mee aan Koefnoen.

 • Leonie ter Braak Kandidaat

  Leonie begon haar carrière als model al vroeg: Vanaf haar veertiende reisde ze de hele wereld over. Toen ze 25 was, begon ze als journalist voor RTV Oost. Daar ging ze ook presenteren terwijl ze in deeltijd de toneelacademie volgde. In de jaren die volgden, wordt ze bekend bij Keuringsdienst van Waarde, Vandaag de Dag en Goedemorgen Nederland. Ze schrijft intussen ook voor het Algemeen Dagblad over haar ervaring als ouder. Ook speelt ze in 2020 in de bioscoopfilm De Beentjes van St. Hildegard.

 • Miljuschka Witzenhausen Finalist

  Miljuschka is de dochter van advocate Astrid Holleeder. Na haar gymnasium en twee jaar rechten, begon ze in 2005 als VJ bij TMF met Nikkie en Valerio. Van 2008 tot 2010 was ze ook te zien als Jacqueline in Onderweg naar Morgen. Daarna deed ze diverse presentatieklussen. Vanaf 2016 is ze veel te zien bij RTL4 en RTL5: Als gezondheids- en voedingsdeskundige en ook als weekendpresentatrice van RTL Boulevard. Ze is gescheiden en heeft twee kinderen.

 • Nathan Rutjes Finalist

  Nathan begon zijn voetbalcarrière bij de Rotterdamse club CCV. Via Alexandria'66 belandde hij toen hij 22 was bij Sparta. Zijn eerste rol in de hoofdmacht van de club speelde hij tegen NEC in 2006. Bijna twee jaar later stond hij voor het eerst in de basis tegen FC-Twente. Hij verruilde Rotterdam in 2012 voor het zuiden, waar hij bij MVV en Roda JC speelde. Hij haalde in die periode ook zijn trainersdiploma. In 2016 won hij de prijs voor maatschappelijke speler Eredivisie. Hij keerde in 2019 terug bij Sparta, waar hij trainer voor de jeugd geworden is.

 • Rob Dekay Mol

  Rob stopt op zijn vijftiende met de middelbare school en gaat aan de slag, als stratenmaker en vuilnisman. In de vrije tijd die hem rest, maakt hij muziek. Wanneer hij zich daar full-time op besluit te storten, waarna samenwerkingen met Dio en Akwasie snel volgen. Zijn debuutplaat "Alles gaat voorbij" volgt in 2016, waar hij zich bemoeit met alles van schrijven en produceren tot artwork en clips. Het jaar daarna volgt een clubtour, nadat hij de titelsong voor "Weg van jou" heeft mogen schrijven. Daarna werkt hij samen met Guus Meeuwis, Diggi Dex, Daniel Lohues en Ilse DeLange. Met die twee laatsten verschijnen twee singles.

 • Tina de Bruin Kandidaat

  Tina volgt na de havo een jaar de toneelopleiding in Maastricht en vervolgens de kleinkunstacademie. Ze wordt bekend van musicals en theatervoorstellingen zoals "Hij geloof in mij", "De eetclub" en "De verschrikkelijke moeder". Op televisie is ze te zien in Dokter Tinus, Toren C en Julia's Tango. Ze speelt sketches in Kannibalen, Tequila en het Klokhuis. In 2002 won ze de persoonlijkheidsprijs op het Camarettenfestival.

© 2023 Ronald van der Velden