Seizoen 24: Zuid-Afrika

Het 23e seizoen speelt zich af in Zuid-Afrika. Pas kort voor vertrek krijgt de mol zijn of haar rol te horen. Zal het lukken om weer drie weken lang verborgen te blijven en de boel te saboteren?

Opdrachten

 • Gulden middenweg Aflevering 1

  Vijf duo's zitten opgesloten in kisten die door Kaapstad verspreid staan. Als omstanders hen helpen, kunnen ze de vragen beantwoorden die hun slot ontgrendelen. Elk duo dat de juiste eindlocatie bereikt, verdubbelt de inzet van deze opdracht.

 • Toonaangevend Aflevering 1

  Vijf kandidaten moeten zo goed meezingen met een Zuid-Afrikaans koor dat ze niet opvallen. De anderen moeten muzikale opdrachten doen om zoveel mogelijk extra echte koorleden toe te voegen.

 • Stalen zenuwen Aflevering 2

  De kandidaten moeten stenen verzamelen, die met een machine in balletjes veranderen. Die moeten trappen op gesjouwd worden naar geldkokers. Intussen probeert Sarah haar terugkomst te verdienen met een zenuwspiraal die de anderen onder stroom zet.

 • Propvol Aflevering 2

  Een groepje moet met een loods vol rekwisieten, zes street-art afbeeldingen uitbeelden. Het andere groepje moet deze schilderingen in een woonwijk zoeken en fotograferen.

 • Om leiding Aflevering 3

  Op quads rijden de kandidaten door een zandlandschap. Bij grote knoppen moet steeds de juiste combinatie van kandidaten verzamelen en tegelijk drukken voor geld. Maar de tijd tikt door.

 • Per definitie Aflevering 3

  De groep speelt in duo's het woordenboekspel: Verdien punten met de juiste betekenis van een Afrikaans woord, maar nog meer punten met het verzinnen van een geloofwaardig alternatief. De winnaars verdienen twee jokers.

 • Het schip ingaan Aflevering 3

  Op een groot trainingsschip zoeken drietallen naar ijsblokken. Daarin zijn locaties met puzzelwoorden verstopt. De woorden samen leiden tot de oplossing die 2000 euro waard is... of drie jokers.

 • Padvinders Aflevering 4

  In een groot doolhof moeten kandidaten één voor één geld verzamelen. Maar er loopt een vijand rond en het doolhof verandert continu.

 • Een(d)zame hoogte Aflevering 4

  Vijf kandidaten duwen een enorme badeend een berg op. Twee anderen proberen hen zo snel mogelijk te waarschuwen over een mysterieus kistje dat op ze wacht.

 • Op(k)offeren Aflevering 4

  Bij de executie ziet ieder zijn eigen scherm. Dan moet de pot verdeeld worden. Als diegene met het rode scherm één van de hoogste bedragen krijgt van de groep, valt iemand anders af.

 • Altaar ego Aflevering 5

  Drie kandidaten interviewen kerkbezoekers die onderweg zijn met hun eigen stoel. Drie anderen hebben een plattegrond met omschrijvingen van de bezoekers en moeten hen placeren zonder met ze te praten.

 • Verschijning Aflevering 5

  In een spookachtig hotel helpen vier kandidaten de geest van Katie. Ze verzamelen zo karakteromschrijvingen. Intussen hebben Soy en Nabil voor elke kandidaat geld in één van twee enveloppen gedaan. Wie de juiste karakteromschrijving weet, mag één van deze enveloppes openen. Zo kunnen geld en jokers verdiend worden.