Per slot van rekeningOpdracht in aflevering 9

Op basis van Spaanse geluidsfragmenten onder water, kunnen de meeste van 80 sleutels afgestreept worden. Als de juiste sleutel naar Rik gebracht wordt, kan een kistje met geld geopend worden.

Tags: Duiken, Varen, Verzamelen en Water

Bij de laatste opdracht moet een kist geopend worden met daarin 1935 euro. Daarvoor hebben de kandidaten een schatkaart. Om de sleutel te vinden, moeten ze op zoek naar aanwijzingen onder water. Ze zullen stemmen horen die ze naar de juiste sleutel leidt. Rik wacht op de kandidaten bij het kasteel met vier kistjes, waar ze vier sleutels mogen proberen. Als ze het aan durven, mogen ze ook één sleutel proberen in ruil voor een verdubbeling van de opbrengst.

In het piratenkanaal liggen vier houten plateaus, met op elk daarvan twintig sleutels. Er zijn vier muziekboxen onder water. Twee mensen blijven bij de plateaus, terwijl de andere twee onder water gaan luisteren. Aan de sleutels zitten Spaanse namen, die ook onder water te horen zijn. Van elk plateau zal één naam niet te horen zijn; die sleutel moeten ze meenemen naar Rik.

Kees en Fons luisteren onder water naar de namen, die ze vervolgens doorgeven aan Rosario en Anna. Het lijkt aardig te gaan, maar als Kees na een tijdje op de plateaus kijkt dan ziet hij allerlei namen die hij al had doorgegeven.

Als de tijd begint te dringen, rennen ze naar de boot waar een schatkaart ligt. Ze beseffen daar pas dat het eindpunt op het land is. Op dat punt hebben ze nog zo’n twintig sleutels over, die mee gaan in de boot voor discussie. Dan zijn er nog twaalf sleutels.

Met nog zes minuten op de klok, komen ze bij Rik aan. Ze durven het aanbod van Rik om de buit te verdubbelen niet aan, dus proberen ze vier sleutels. Maar de tijd verstrijkt en géén van de puzzels past. De pot blijft steken op 8585 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden