Kijken, kijken, wel kopenOpdracht in aflevering 4

Rik heeft tien oude voorwerpen op de markt gekocht. Drie kandidaten moeten met beperkt budget tien dingen kopen die duurder ingeschat zullen worden. De anderen komen op de fiets naar hen toe en kunnen telefonisch de opbrengst beïnvloeden.

Tags: Locals, Route, Fietsen, Raden en voorspellen, Dilemma's, Verzamelen en Jokers

Wanneer de kandidaten van het hotel naar hun busjes lopen, zien ze op de achterbank een enveloppe liggen. Voor het ene busje zoekt Rik drie kandidaten met een gat in hun hand die een beetje Spaans spreken. Rian gaat met Jeroen en Anna. In het andere busje moeten vier kandidaten die liever de hand op de knip houden. Dat worden dus Fons, Kees, Rosario en Tooske.

Rik wacht de vier zuinige kandidaten op, bij de Paseo de La Reforma die elke zondag autovrij gemaakt wordt. Ze gaan fietsen naar een antiekmarkt waar Rik tien voorwerpen kocht voor 250 euro. De andere drie gaan met een budget van 100 euro proberen om tien voorwerpen te kopen die waardevoller ingeschat worden. Tijdens de fietstocht kan extra shoptegoed verdiend worden door te bellen, maar er zijn slechts 30 belminuten. De resterende belminuten leveren 300 euro, 200 euro of 100 euro op per gekozen voorwerp als ze 20+, 10+ of minder belminuten overhouden.

De fietsers komen onderweg Mexicanen tegen met een shirt van Wie is de Mol, met een telefoonnummer erop. Als ze die bellen, krijgen ze een keuzemenu. Ze kunnen 600 peso voor de spelers op de antiekmarkt verdienen of troeven. Rosario heeft dit gehoord met Tooske naast zich, maar zij beweert dat er 600 of 800 pesos gekozen kan worden. Rosario kiest de troef maar moet vervolgens erg lang aan de lijn blijven terwijl de rest ook staat te wachten. Uiteindelijk hangt hij op voordat er iets verdiend is.Tussendoor zien we shots van drie onbekenden die verdacht over de markt lopen…

Fons mag de tweede hulplijn bellen wanneer de fietsers weer iemand met een “Topo” shirt tegenkomen. Hij krijgt hetzelfde dilemma voorgeschoteld. Wanneer hij lang genoeg wacht, hoort hij dat er één joker in de aanbieding is. Natuurlijk bluft hij dat het weer om geld gaat. Ze besluiten dan om Fons achter te laten en met de rest verder te fietsen. Rosario en Tooske maken daarbij stiekem een dealtje om elkaar de volgende jokers te gunnen.

Dan zien we dat Justin, Babs en Jip samen ook een opdracht gekregen hebben. Zij moeten op de markt ongezien een aantal sleutels in rode boeken vinden, waarmee ze een kist kunnen openen. Als ze daarin hun topito’s leggen, maakt één van hen kans om terug in het spel te komen. Maar als één van hen gezien wordt, valt het drietal definitief af.

Rosario heeft uiteindelijk een joker te pakken, terwijl Fons nog in de wacht hangt en Kees om de tuin leidt. Tooske belt nogmaals en krijgt geen keuze – ze verdient gewoon 400 pesos voor het drietal op de markt. Dan is de tijd op en zijn negen voorwerpen gekocht. Die mag het drietal uitstellen, steeds één van hun voorwerpen tegenover één voorwerp van Rik. Die vertelt daarna dat er maar liefst 22 minuten gebeld is, dus kan hooguit nog 9 keer 100 euro verdiend worden. In totaal worden 7 items goed gekozen dus de pot komt op 9525 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden