Op elkaar rekenenOpdracht in aflevering 5

Twee kandidaten gaan vlaggen in verschillende kleuren tellen. De anderen komen tijdens een rondrit bordjes met bedragen en kleuren tegen. Als ze de juiste bedragen optellen, weten én verdienen ze de opbrengst.

Tags: Route en Stad

Deze keer gaan de kandidaten Rik vertellen hoeveel ze kunnen verdienen met deze opdracht. Als ze op het einde van de opdracht het juiste bedrag noemen, gaat dat in de pot. Ze moeten vier duo’s maken: Sor en Babs, Jeroen en Fons, Anna en Rian, Tooske en Kees.

Als Jeroen en Fons zich melden bij Rik, krijgen ze een hint: 17 stuks, 19 stuks, 21 stuks, 38 stuks. Ze worden dan afgezonderd op een eigen locatie, terwijl de anderen te horen krijgen dat ze een ritje gaan maken in een paardenkoets.

Onderweg komen ze borden tegen met op de ene kant een kleur en op de andere kant een bedrag. Ze moeten alle combinaties inventariseren; later als ze met Jeroen en Fons herenigd worden dan moeten ze uit de puzzel rond de opbrengst moeten komen.

Jeroen en Fons komen bij twee zuilengalerijen waar gekleurde vlaggetjes hangen. Ze gaan van elke kleur tellen hoe vaak die voorkomt. Dat levert al snel chaotische taferelen op met veel geschreeuw naar de overkant. Ze hopen dan dat sommige aantallen op 17/19/21/38 uitkomen.

De anderen rijden in drie koetsen rond en maken driftig aantekeningen. Uiteindelijk komen ze bij Jeroen en Fons en mogen daar vijf minuten overleggen. Het tellende duo heeft beseft dat de hints van Rik moeten overeenkomen met de aantallen waarin vier van de kleuren voorkomen.

Ze zetten in op blauw en oranje maar twijfelen over de resterende kleuren. Anna heeft een ingewikkeld kladblok waarop ze de oranje bedragen optelt. Dat doen ze ook met andere kleuren, maar vervolgens hebben ze geen idee wat er gebeuren moet. Rik legt ze uit hoe simpel het had moeten zijn: 2008 was het te verdienen bedrag en ook het jaartal waarin de Mol eerder Mexico bezocht.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden