AfleveringenSeizoen 24

 • Een handje helpen Aflevering 1

  De mol is dit avontuur in Mexico wel heel brutaal begonnen. Met directe en risicovolle duels tijdens de viering van de Día del Topo. Negen kandidaten hebben de mol de hand geschud en één voor één speelden ze tegen de mol. Ze hoopten op een vrijstelling zodat ze geen test hoeven te maken en ook niet kunnen afvallen, terwijl de mol juist dat ongezien probeerde te voorkomen. Want, zoals je zult merken, die vrijstellingen kunnen in de volgende opdracht geld opleveren. Het mag duidelijk zijn: de kandidaten zijn gewaarschuwd. Steeds als ze met opdrachten geld willen verdienen voor de pot, zal de mol die proberen te saboteren. De uiteindelijke opbrengst gaat naar de winnaar: degene die aan het einde van de reis het antwoord weet op die ene vraag: Wie is de Mol?

 • Afgelopen? Aflevering 2

  De reis door Mexico is turbulent begonnen, met voor de kandidaten meer vragen dan antwoorden. Wie van de groep durfde tijdens de viering van de Día del Topo ongezien zo dicht in de buurt van de kandidaten te komen? Wat was de tactiek van de mol tijdens de speeddate? En wat ging er mis met de Frida Kahlo opdracht? Vragen die pas over acht weken beantwoord worden. Wat eerder duidelijk wordt, is de toekomst van Babs. Ze kreeg een rood scherm en daarna een topito. Wat betekent die? Intussen heeft de groep 6500 euro voor de pot verdiend en zijn ze toe aan een eerste echte gemeenschappelijke groepsopdracht. Die brengt ze in Olympische sferen.

 • Vragenvuur Aflevering 3

  Wat brengt de toekomst? Die vraag houdt nu ook de tweede afvaller Jip bezig. Na Babs kreeg zij een rood scherm en eenzelfde mysterieuze topito van de waarzegster. Maar ook Jip moet even geduld hebben voordat ze weet wat er voor haar in het verschiet ligt. De kandidaten kunnen de toekomst naar hun hand zetten, terwijl ze oog in oog staan met de indrukwekkende Luchadores. En ze maken een wereldreis middenin Mexico-stad. Maar eerst doen ze een pubquiz met daarbij een glansrol voor een swingende Mariachi-band. In de pot zit 7500 euro, 250 euro minder dan ze hebben verdiend. Maar toch, een mooi bedrag waarvan ze best een deel kunnen inzetten als speelgeld.

 • Revanche Aflevering 4

  Terwijl de grote groep overgebleven kandidaten nog van niets weet, zijn er drie afvallers die deze aflevering een grote rol zullen spelen. Eén van hen zal terugkomen in het spel. Maar daarvoor zullen ze wel eerst goed moeten samenwerken. Zonder dat de groep het doorheeft…

 • Terugkeer Aflevering 5

  Door het pakken van een sleutel bepaalde Jeroen het lot van Babs, Jip en Justin. Die wachtten in een afgesloten kist tussen hoop en vrees af, op welk slot de sleutel past. Maar wie er ook terugkomt, het is de vraag hoe de andere kandidaten zullen reageren. Want hoe leuk een reünie ook is, er komt wel een concurrent bij voor de overwinning, die door het rode scherm en door informatie van de andere afvallers misschien wel weet wie niet de mol is. Hoe zal dat vallen?

 • Afvragen Aflevering 6

  Met geld verdienen maakte deze groep een vliegende start in Mexico-stad. Maar inmiddels is het tij gekeerd en lijkt de mol vrij spel te hebben. In één aflevering 5000 euro uit de pot en met de hulp van oud-mol Dennis Weening meer dan 38000 euro buiten bereik. Willen de kandidaten de schade inlopen dan moeten ze flink aan de bak. Daarvoor moeten ze de voetjes van de vloer en gaan ze zich verdiepen in de wereld van de Maya-getallen, één van de grootste en meest geavanceerde beschavingen ooit in Meso-Amerika.

 • Vooruitblik Aflevering 7

  Na misschien wel de moeilijkste test ooit, moest Tooske het spel verlaten. Hoeveel jokers je ook verdient – als je de mol niet op het spoor bent, wacht je het rode scherm. Voor de kandidaten is er iets meer duidelijkheid: er is één verdachte minder. Ze krijgen een chaotische brunch en opnieuw een blik in de toekomst. Wat hebben ze ervoor over om nu al finale-testvragen te zien? Maar we beginnen bij het begin, de leader van Wie is de Mol.

 • Zinvol Aflevering 8

  De kandidaten zijn afgereisd naar Bacalar, een plaats aan een gigantische lagune in de mooiste kleuren blauw. En twee van de vijf kandidaten hebben nu een voorsprong op de rest. Want sinds vorige week weten Fons en Rosario welke informatie ze moeten vergaren voor hun mol om de finaletest volgende week zo goed mogelijk te kunnen maken. De vraag is, wat dat doet met de rest: zullen ze alles eerlijk blijven delen?

 • Ontcijferen Aflevering 9

  Het zijn de laatste dagen in Mexico. Anna, Fons, Kees en Rosario hebben nog maar een paar opdrachten om geld te verdienen voor de pot. Daarbij krijgen ze hulp van stemmen onder water en moeten ze opnieuw één voor één in duel met de mol. En of ze goed zitten met hun verdenkingen? Misschien dat de terugkeer van de waarzegster hun laatste twijfel kan wegnemen…

 • De ontknoping Aflevering 10

  De afgelopen weken was Nederland op zoek naar de mol, net als de kandidaten die tot nu toe afvielen. Maar vanavond in het Vondelpark in Amsterdam laat de mol z’n ware gezicht zien. Wie saboteerde het spel in Mexico? Was het Anna, of is het misschien toch Fons, of is het Rosario? Nog heel even en dan weten we het.

© 2023 Ronald van der Velden