AfleveringenSeizoen 24

  • Een handje helpen Aflevering 1

    De mol is dit avontuur in Mexico wel heel brutaal begonnen. Met directe en risicovolle duels tijdens de viering van de Día del Topo. Negen kandidaten hebben de mol de hand geschud en één voor één speelden ze tegen de mol. Ze hoopten op een vrijstelling zodat ze geen test hoeven te maken en ook niet kunnen afvallen, terwijl de mol juist dat ongezien probeerde te voorkomen. Want, zoals je zult merken, die vrijstellingen kunnen in de volgende opdracht geld opleveren. Het mag duidelijk zijn: de kandidaten zijn gewaarschuwd. Steeds als ze met opdrachten geld willen verdienen voor de pot, zal de mol die proberen te saboteren. De uiteindelijke opbrengst gaat naar de winnaar: degene die aan het einde van de reis het antwoord weet op die ene vraag: Wie is de Mol?

  • Afgelopen? Aflevering 2

    De reis door Mexico is turbulent begonnen, met voor de kandidaten meer vragen dan antwoorden. Wie van de groep durfde tijdens de viering van de Día del Topo ongezien zo dicht in de buurt van de kandidaten te komen? Wat was de tactiek van de mol tijdens de speeddate? En wat ging er mis met de Frida Kahlo opdracht? Vragen die pas over acht weken beantwoord worden. Wat eerder duidelijk wordt, is de toekomst van Babs. Ze kreeg een rood scherm en daarna een topito. Wat betekent die? Intussen heeft de groep 6500 euro voor de pot verdiend en zijn ze toe aan een eerste echte gemeenschappelijke groepsopdracht. Die brengt ze in Olympische sferen.

  • Vragenvuur Aflevering 3

    Wat brengt de toekomst? Die vraag houdt nu ook de tweede afvaller Jip bezig. Na Babs kreeg zij een rood scherm en eenzelfde mysterieuze topito van de waarzegster. Maar ook Jip moet even geduld hebben voordat ze weet wat er voor haar in het verschiet ligt. De kandidaten kunnen de toekomst naar hun hand zetten, terwijl ze oog in oog staan met de indrukwekkende Luchadores. En ze maken een wereldreis middenin Mexico-stad. Maar eerst doen ze een pubquiz met daarbij een glansrol voor een swingende Mariachi-band. In de pot zit 7500 euro, 250 euro minder dan ze hebben verdiend. Maar toch, een mooi bedrag waarvan ze best een deel kunnen inzetten als speelgeld.

© 2023 Ronald van der Velden