Het gebaande pad?Opdracht in aflevering 5

Telefonisch horen kandidaten op een groot plein welke piñata's kapot moeten. Daarin zitten aanwijzingen om oud-mol Dennis te vinden. Hoe eerder ze die stoppen, hoe meer geld er over blijft.

Tags: Communicatie, Quizvragen en Route

Op een groot plein hangen allemaal telefoons onder parapluutjes. Daar tussendoor hangen nog veel meer mol-piñata’s. De groep krijgt via de telefoons instructies: alle telefoons rinkelen dus iedereen neemt er eentje op. Rik vertelt dat er heel veel verdiend óf verloren kan worden. Op het spel staat 38640 euro!

Telefonisch zullen ze horen welke piñata’s ze kapot moeten slaan. Daarin zit informatie over de locatie van het geld. Maar als ze de verkeerde piñata’s kapot slaan, kosten die 250 euro per stuk. Ze krijgen 45 minuten waarvan ze er 15 moeten overhouden om naar het geld te komen. Een auto staat klaar voor de penningmeester en een tweede kandidaat om naar de bestemming van hun keuze te rijden.

Tooske krijgt de eerste aanwijzing: “trouwe fan van het tv-programma Wie is de Mol”. Het antwoord is “molloot” en ergens op het plein hangt een mol met de tekst “___loot”. Anna neemt op maar de telefoniste zegt Jeroen te willen spreken en blijft naar hem vragen. Jeroen krijgt “de leer van fruit en de fruitsoorten” (pomologie). Babs krijgt “een avocadosaus afkomstig uit Mexico” (guacamole).

Intussen zien we dat Dennis Weening, de mol uit 2008 in Mexico, een telefoontje pleegt met de huidige mol. Hij vindt de sleutel van een oud pand onder de mat, gaat naar binnen en treft daar de 38640 euro aan die hij in 2008 uit de pot hield. De biljetten liggen verspreid over de grond en in het midden staan twee versnippermachines. Hij gaat snel aan de slag.

Er zijn al een paar piñata’s met min-geld gesneuveld. Ook zijn er goede piñata’s geopend waarin stukjes van een route te vinden zijn. Die passen de kandidaten op een grote plattegrond van de stad. De tijd dringt en dus moeten ze een gokje gaan wagen om überhaupt op tijd te vertrekken. Babs en Fons gaan op weg, maar komen te laat en op de verkeerde plaats.

Wanneer de anderen de taxi terug langs het plein zien rijden, zitten niet Fons en Babs daarin maar Dennis Weening. Intussen maakt Rik de afrekening: er zijn zeven verkeerde piñata’s gesneuveld dus kost deze opdracht de pot 1750 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden