UitzittenOpdracht in aflevering 2

De helft van de groep beklimt een berg en luistert een podcast met feiten over Mexico. Als de anderen rustig blijven zitten, wordt die podcast niet onderbroken. Maar dat weten ze niet...

Tags: Lef en Survival

Anna, Fons, Jip, Justin en Rosario komen met stevige schoenen bij het busje. In 2,5 uur rijden ze naar Mineral del Chico, een schitterend bergachtig natuurgebied. Daar liggen vijf helmen in verschillende kleuren klaar. Die kleuren corresponderen met thema’s die aan bod zullen komen in een podcast: geschiedenis, natuur en wetenschap, sport en vrije tijd, kunst en literatuur en een witte helm om vragen te beantwoorden wanneer een ander dat niet lukt.

Jip neemt de witte helm; Fons kiest voor sport, Anna koos geschiedenis, Rosario neemt kunst en literatuur en Justin heeft natuur en wetenschap te pakken. Als ze aan de beklimming van een flinke berg begonnen zijn, klinkt in hun helmen het begin van een podcast over Mexico die ingesproken is door Thomas van Luyn en Ellie Lust. De feitjes vliegen hen om de oren.

De anderen komen op een dakterras met zwembad waar gezelschapsspelletjes op hen wachten. Rik heet hen welkom met de woorden “Kandidaten, ga lekker zitten!” waarop hij het viertal in verwarring achterlaat. Die vragen zich af wat de bedoeling is. Als ze een tablet met aftellende klok zien, krijgen ze nog meer haast om dat te achterhalen.

De enige aanwijzingen zijn “Geduld is een schone zaak” en “Ondernemers die vies willen worden, hoeven niet lang te wachten” en “Order at the bar please” – maar zijn dat aanwijzingen? Zodra ze opstaan klinkt in de helmen van de klimmers plotseling het lied “Mexico” van de Zangeres zonder Naam. Zonder het te weten, hebben de vier aan het zwembad invloed op het verloop van de opdracht van de klimmers!

Ze besluiten om bij de bar van elk drankje één exemplaar te bestellen, maar zien daar toch van af. Zodra ze gaan zitten is de podcast in de bergen ook weer goed hoorbaar. Later gaan ze toch op pad over het dak. Een vrouw biedt aan om hun handen te lezen, maar dat levert helaas weinig informatie op. Rian is er wel enthousiast over, maar bij Tooske werkt het minder goed. Rian gaat ook snel in op het aanbod van een andere vrouw voor een manicure.

Wanneer de klimmers de bovenkant van de berg bereiken, staat daar een laptop klaar om vragen per categorie te beantwoorden. De vragen waarop ze voor “pas” kiezen, zullen bewaard worden voor Jip die als laatste aan de beurt is. Een goed beantwoorde vraag levert 250 euro op, maar foute antwoorden kosten ditzelfde bedrag uit de pot.

Bij het dakterras komt Rik terug om de kandidaten te vertellen, dat ze terug mogen naar het hotel waar ze herenigd zullen worden met de klimmers. Jeroen kan het allemaal maar moeilijk loslaten. Wanneer de anderen binnenkomen, vat Tooske haar dag samen als “helemaal niks”. Rik legt dan uit, dat de podcast steeds werd onderbroken zodra de achterblijvers opstonden. Van de 4000 euro is 1250 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden