Schotland

Het tweede seizoen bracht ons naar Schotland. De kandidaten bezoeken mooie natuurgebieden zoals bij Loch Ness, oude kastelen en natuurlijk Glasgow en Edinburgh, waar Nico ontmaskerd wordt.

Aflevering 1 Bergbeklimmen met bagage

Acht kandidaten beklimmen de Navis Range Mountain met hun rugzak op. Wie dat binnen de tijd haalt, verdient 1500 euro. Als de hele groep het haalt, wordt de pot verdubbeld.

Aflevering 1 Raadsels oplossen

Nico en Ward kunnen slaapspullen verdienen door raadsels op te lossen, terwijl de anderen de berg beklimmen.

Aflevering 1 Scottish Bank

Nazife en Sigrid kunnen de locatie en pincode van een Schotse bank vinden, door puzzels op te lossen met kennis over hun medekandidaten.

Aflevering 2 Doedelzak spelen

Drie kandidaten gaan elkaar leren doedelzak-spelen. Als de groep daarna weet te raden, welk liedje de laatste speelt, dan verdienen ze F3000 voor de pot.

Aflevering 2 Dropping

De kandidaten worden in twee groepjes gedropt. Een derde groep moet hen via mountainbikes naar een blokhut leiden aan de hand van een kaart zonder plaatsnamen.

Aflevering 2 Zandloper

's Nachts kunnen de kandidaten geld verdienen, door met een zandloper de tijd bij te houden en precies om half negen een signaal te laten horen aan Angela.

Aflevering 2 Vlot bouwen

De kandidaten moeten met z'n allen een groot vlot bouwen en daarmee het geld ophalen bij een boei, op het meer van Loch ness.

Aflevering 3 Hotel leiden

Dan moet een hele nacht een hotel leiden en wordt daarbij ongemerkt geconfronteerd met drie dilemma's. Weten de andere kandidaten, welke keuzes hij zal maken?

Aflevering 3 Een tuin vol raadsels

Sigrid, Yvonne en Björn gaan raadsels oplossen voor geld, maar als de anderen ze oplossen gaat er juist geld uit de pot. Kunnen ze op tijd gewaarschuwd worden?

Aflevering 3 Abseilen

De kandidaten gaan van een klif abseilen. Onderaan het touw staan kistjes met geld. Tijdens deze opdracht krijgt Dan de mogelijkheid om in het spel te blijven.

Aflevering 4 Ballonvaart

Doortje maakt een reis in een luchtballon. Het eerste team, waarmee zij contact heeft, moet het tweede team instrueren om zo snel mogelijk naar haar landingsplek te gaan.

Aflevering 4 Mitchell Library

De kandidaten moeten in de bibliotheek van Glasgow aan de hand van cryptische aanwijzingen zeven locaties vinden waar een taxi hen komt oppikken.

Aflevering 4 Inbreken

Nico en Sigrid krijgen van Angela de opdracht om bij een museum in te breken en een halsketting te stelen. Ze mogen echter niet betrapt worden door de bewaker.

Aflevering 5 Handigerds, dommeriken en slimmeriken

De slimmeriken en handigerds moeten ieder als team in Oban zien te komen maar elk op hun eigen manier. De dommeriken kunnen helpen én krijgen twee dilemma's voorgeschoteld.

Aflevering 5 Partners en familie

De kandidaten moeten bij elke kandidaatsfoto het juiste familielid plaatsen, maar doen dit zonder contact met de familie, partners én kandidaten.

Aflevering 6 Gevangenis

Drie kandidaten worden opgesloten in een oude gevangenis. Ze moeten elkaar helpen ontsnappen maar dat is nogal een puzzel.

Aflevering 6 Haggis

Doortje en Dan moeten samen haggis maken, een typisch Schots gerecht. Een fijnproever zal vervolgens proberen, om de Nederlandse haggis te onderscheiden van twee versies van topkoks.

Aflevering 6 Fort verdedigen

De kandidaten moeten een hele dag een fort verdedigen. In dat fort bevindt zich een geldkistje met geld voor de pot. Ze worden aangevallen door een heel leger met laserpakken.

Aflevering 7 Canyon descent

De kandidaten gaan in twee groepen "ravijnen" nabij Kenmore. Ze moeten de lengte van hun traject meten met een touw van 3 of 5 meter.

Aflevering 7 Vertrouwen

Sigrid wordt vertrouwenspersoon en moet drie kandidaten een zware, enge opdracht laten uitvoeren. Twee opdrachten zijn echter nep, maar dat weten de andere kandidaten niet.

Aflevering 8 Tambourmaîtres

De kandidaten moeten ieder een eigen doedelzak-groep over een veld leiden en daarbij twee vlaggen oppakken. Eerst leren ze de officiële tambourmaître-technieken.

Aflevering 8 Edinburgh

De kandidaten krijgen op de Royal Mile in Edinburgh ieder een individuele opdracht, waarmee ze geld gaan verdienen zodat de pot uiteindelijk nog oploopt tot F70000.