Schotland

Het tweede seizoen bracht ons naar Schotland. De kandidaten bezoeken mooie natuurgebieden zoals bij Loch Ness, oude kastelen en natuurlijk Glasgow en Edinburgh, waar Nico ontmaskerd wordt.

1 Nevis Range Mountain

Omschrijving
http://www.nevisrange.co.uk/
Adres
Fort William, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 1: Raadsels oplossen Nico en Ward kunnen slaapspullen verdienen door raadsels op te lossen, terwijl de anderen de berg beklimmen.
 • Afl 1: Bergbeklimmen met bagage Acht kandidaten beklimmen de Navis Range Mountain met hun rugzak op. Wie dat binnen de tijd haalt, verdient 1500 euro. Als de hele groep het haalt, wordt de pot verdubbeld.

2 Inverness

Adres
Inverness, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 1: Scottish Bank Nazife en Sigrid kunnen de locatie en pincode van een Schotse bank vinden, door puzzels op te lossen met kennis over hun medekandidaten.
 • Afl 2: Doedelzak spelen Drie kandidaten gaan elkaar leren doedelzak-spelen. Als de groep daarna weet te raden, welk liedje de laatste speelt, dan verdienen ze F3000 voor de pot.

3 Rothiemurchus Estate

Omschrijving
http://www.rothiemurchus.net/
Adres
Rothiemurchus, Aviemore, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 2: Zandloper 's Nachts kunnen de kandidaten geld verdienen, door met een zandloper de tijd bij te houden en precies om half negen een signaal te laten horen aan Angela.
 • Afl 2: Dropping De kandidaten worden in twee groepjes gedropt. Een derde groep moet hen via mountainbikes naar een blokhut leiden aan de hand van een kaart zonder plaatsnamen.

4 Loch Ness

Adres
Loch Ness, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 2: Vlot bouwen De kandidaten moeten met z'n allen een groot vlot bouwen en daarmee het geld ophalen bij een boei, op het meer van Loch ness.

5 Knockomie Hotel, Forres

Adres
Knockomie Hotel, Grantown Road, Forres, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 3: Hotel leiden Dan moet een hele nacht een hotel leiden en wordt daarbij ongemerkt geconfronteerd met drie dilemma's. Weten de andere kandidaten, welke keuzes hij zal maken?

6 Cawdor Castle

Adres
Cawdor Castle, Cawdor, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 3: Een tuin vol raadsels Sigrid, Yvonne en Björn gaan raadsels oplossen voor geld, maar als de anderen ze oplossen gaat er juist geld uit de pot. Kunnen ze op tijd gewaarschuwd worden?

7 Stuart Castle

Adres
Castle Stuart, Great Britain

8 Ullapool

Adres
Ullapool, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 3: Abseilen De kandidaten gaan van een klif abseilen. Onderaan het touw staan kistjes met geld. Tijdens deze opdracht krijgt Dan de mogelijkheid om in het spel te blijven.

9 Glasgow

Adres
Glasgow, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 4: Ballonvaart Doortje maakt een reis in een luchtballon. Het eerste team, waarmee zij contact heeft, moet het tweede team instrueren om zo snel mogelijk naar haar landingsplek te gaan.

10 Mitchell Library

Adres
Mitchell Library, Glasgow, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 4: Mitchell Library De kandidaten moeten in de bibliotheek van Glasgow aan de hand van cryptische aanwijzingen zeven locaties vinden waar een taxi hen komt oppikken.

11 Kelvingrove Museum

Adres
Kelvingrove Art Gallery and Museum, Glasgow, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 4: Inbreken Nico en Sigrid krijgen van Angela de opdracht om bij een museum in te breken en een halsketting te stelen. Ze mogen echter niet betrapt worden door de bewaker.

12 Stirling

Adres
Stirling, Great Britain

13 Crianlarich

Adres
Crianlarich, Great Britain

14 Oban

Adres
Oban, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 5: Partners en familie De kandidaten moeten bij elke kandidaatsfoto het juiste familielid plaatsen, maar doen dit zonder contact met de familie, partners én kandidaten.
 • Afl 5: Handigerds, dommeriken en slimmeriken De slimmeriken en handigerds moeten ieder als team in Oban zien te komen maar elk op hun eigen manier. De dommeriken kunnen helpen én krijgen twee dilemma's voorgeschoteld.

15 Inveraray Jail

Adres
Inveraray Jail, Scotland, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 6: Gevangenis Drie kandidaten worden opgesloten in een oude gevangenis. Ze moeten elkaar helpen ontsnappen maar dat is nogal een puzzel.

16 Manor House Hotel

Adres
Manor House Hotel, Oban, Scotland, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 6: Haggis Doortje en Dan moeten samen haggis maken, een typisch Schots gerecht. Een fijnproever zal vervolgens proberen, om de Nederlandse haggis te onderscheiden van twee versies van topkoks.

17 Kilchurn Castle

Adres
Kilchurn Castle, Dalmally, Scotland, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 6: Fort verdedigen De kandidaten moeten een hele dag een fort verdedigen. In dat fort bevindt zich een geldkistje met geld voor de pot. Ze worden aangevallen door een heel leger met laserpakken.

18 Kenmore

Adres
Allt a’Bhealaich, Perthshire, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 7: Canyon descent De kandidaten gaan in twee groepen "ravijnen" nabij Kenmore. Ze moeten de lengte van hun traject meten met een touw van 3 of 5 meter.

19 Lady Victoria Coalmine

Adres
Lady Victoria Colliery, Scotland, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 7: Vertrouwen Sigrid wordt vertrouwenspersoon en moet drie kandidaten een zware, enge opdracht laten uitvoeren. Twee opdrachten zijn echter nep, maar dat weten de andere kandidaten niet.

20 Hopetown House, Edinburgh

Adres
Hopetoun House, South Queensferry, West Lothian EH30, Groot-Brittannië
Opdrachten
 • Afl 8: Tambourmaîtres De kandidaten moeten ieder een eigen doedelzak-groep over een veld leiden en daarbij twee vlaggen oppakken. Eerst leren ze de officiële tambourmaître-technieken.

21 Royal Mile, Edinburgh

Adres
Royal Mile, Edinburgh, Great Britain
Opdrachten
 • Afl 8: Edinburgh De kandidaten krijgen op de Royal Mile in Edinburgh ieder een individuele opdracht, waarmee ze geld gaan verdienen zodat de pot uiteindelijk nog oploopt tot F70000.

22 Edinburgh Castle

Adres
Edinburgh Castle, Edinburgh, Great Britain