InbrekenOpdracht in aflevering 4

Nico en Sigrid krijgen van Angela de opdracht om bij een museum in te breken en een halsketting te stelen. Ze mogen echter niet betrapt worden door de bewaker.

Tags: Snelheid en 's Nachts

Angela heeft een hele spannende opdracht voor twee kandidaten. Nico en Sigrid steken hun vingers op en zij gaan zich verkleden. Hun opdracht is vrij eenvoudig: Ze moeten een halsketting stelen uit Kelvingrove Museum en wel binnen een uur. De gegevens daarover liggen in een kluisje met sleutel 65-2 en die ligt in het kamertje van de bewaker. Die gaat één minuut na de start van de opdracht zijn ronde lopen, 20 minuten lang. De opdracht is F5000 waard maar als de bewaker ze betrapt, raken ze F5000 kwijt uit de pot.

Eerst vinden Nico en Sigrid de instructies in de kluis. Er zit een plattegrond in en een sleutel die toegang geeft tot de zaal met de ketting. Deze zaal wordt bewaakt met laserstralen, die je zichtbaar kunt maken met een spuitbus. Als de bel van het alarm rinkelt, krijgen ze vijf minuten om het museum te verlaten via de onbewaakte brandtrap.

Kruipend gaan ze door de zaal met laserstralen en ze bereiken de halsketting. Zodra Nico die pakt, gaat het alarm af en de lichten springen aan. Ze bereiken in amper drie minuten de auto van Angela dus de opdracht is geslaagd. Er is maar liefst F5000 verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden