Fort verdedigenOpdracht in aflevering 6

De kandidaten moeten een hele dag een fort verdedigen. In dat fort bevindt zich een geldkistje met geld voor de pot. Ze worden aangevallen door een heel leger met laserpakken.

Tags: Schieten, Jagen en vluchten en Groot gebouw

De kandidaten gaan te voet naar Kilchurn Castle, waar Angela hen opwacht met de mededeling “Dit fort wordt tussen nu en negen uur vanavond aangevallen”. De kandidaten moeten een schatkistje met F5000 verdedigen. Als ze het om negen uur ’s avonds nog steeds in hun bezig hebben, mogen ze dat geld hebben. Ze mogen er ook zelf F5000 extra in doen en als de opdracht slaagt, zal Angela die eigen inzet verdubbelen. Ze krijgen een geweer met 200 schoten. De kandidaten besluiten om inderdaad F5000 extra in te zetten.

Elke kandidaat krijgt een laserpistool en een pak met sensoren, net als de aanvallers. Wie geraakt is, is direct uit het spel. Buiten het fort staat een kist met twee extra pakken met onbeperkte munitie. De aanvallers kunnen binnenkomen via een touwladder aan de muur en via de deur van het fort. Wat ze niet weten, is dat de aanvallers per helikopter komen, militairen zijn én met meer zijn… én dat er een tweede lading per boot komt. Yvonne neemt uiteraard de leiding op zich en verdeelt de taken.

Eén van de miltairen pakt een pak uit de kist. De kandidaten besluiten om het tweede pak eruit te halen. Nico rent en de rest geeft rugdekking. Dan blijkt enkele minuten later, dat iemand de touwladder heeft uitgehangen. De mol heeft toegeslagen. Er volgt een massale aanval via de voordeur waarbij Dan en Yvonne sneuvelen. Ook Nico wordt geraakt en dan zijn Sigrid en Doortje nog maar met z’n tweeën over terwijl ze nog 2,5u te gaan hebben.

In het donker volgt een nieuwe aanval en ook Doortje wordt geraakt. Dan dringen de militairen het kasteel binnen en moet ook Sigrid het ontgelden. Het kistje met geld wordt meegenomen, het kasteel uit. Ze zijn dus F5000 kwijt uit de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden