Partners en familieOpdracht in aflevering 5

De kandidaten moeten bij elke kandidaatsfoto het juiste familielid plaatsen, maar doen dit zonder contact met de familie, partners én kandidaten.

Tags: Elkaar kennen, Familie en partners en Foto's

De familieleden of partners van de kandidaten zijn overgevlogen naar Schotland en voor ieder van hen is een dubbelganger gezocht. De juiste persoon moet bij de juiste kandidaat geplaatst worden. Als dit foutloos gebeurt, wordt er F5000 verdiend. De kandidaten wachten gescheiden van elkaar en weten niet, in welke volgorde ze straks aan de beurt zijn. Ze krijgen omstebeurt drie minuten de tijd om de personen op de juiste volgorde te zetten. Ze kunnen de kamer met twaalf personen alleen via een camera zien en Angela kan via de microfoon mensen op volgorde zetten of close-ups vragen.

De foto’s van de kandidaten staan op volgorde Cor, Dan, Yvonne, Doortje, Sigrid, Nico. Eerst mag Doortje en zij kiest voor 8, 11, 1, 3, 2, 4. Daarna is Sigrid aan de beurt en die kiest voor 8, 11, 1, 9, 2, 4. Dan gooit de boel door elkaar en kiest voor 2, 11, 1, 9, 12, 4. Cor verandert eerst helemaal niets aan de volgorde maar kiest uiteindelijk voor 6, 11, 1, 3, 12, 4. Dan komt Nico en die maakt er 8,11, 7, 3, 12, 4 van. Tenslotte komt Yvonne en die zet de personen definitief neer als 8, 11, 1, 3, 12, 4. Als er geen mol was geweest, had elke kandidaat puur z’n eigen kennis bij de juiste foto kunnen zetten en was de proef geslaagd. Nu moest iedereen echter ook de andere foto’s beoordelen en konden de kandidaten elkaar niet vertrouwen.

Dan doet Angela een evaluatie. Doortje heeft vijf mensen goed neergezet en uiteindelijk stonden er vier personen op de goede plaats dus de opdracht is niet gehaald. Ervan uitgaande dat alle kandidaten hun eigen kennis goed hebben geplaatst, is de juiste volgorde 6 11 1 3 2 4. Dan mogen de kandidaten hun familie ontmoeten en gaan ze met z’n allen naar een café.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden