AfleveringenSeizoen 17

 • ... zo gedaan Aflevering 1

  Het is begonnen: Wie is de mol 2017. En hoe. We hebben de negen kandidaten en de mol al in actie gezien. Ze zijn onderweg naar Portland, Oregon aan de noord-westkust van de Verenigde Staten. Een eigenzinnige en vooruitstrevende stad zo groot als Amsterdam die er trots op is om anders te zijn. Niet voor niets is de slogan: "Keep Portland weird". Het is het startpunt van een mooie maar ook verwarrende reis voor de kandidaten. Een reis waarbij loyaliteit en wantrouwen strijden om voorrang. En een reis vol extremen, door het echte Amerika. Langs besneeuwde bergtoppen, blauwe meren en door het wilde westen. Hier zullen de kandidaten opdrachten proberen te volbrengen met als tegenstander, de mol. Die doet er alles aan om ongemerkt zo veel mogelijk te saboteren om te voorkomen dat er geld verdiend wordt voor de pot. Die pot gaat naar de winnaar: De kandidaat die aan het einde van de reis die ene vraag juist weet te beantwoorden... Wie is de mol?

 • Meegaand Aflevering 2

  Juist degene die zijn vrijstelling inleverde ten gunste van de groep, moest het spel verlaten. Vincent maakte de test het slechtst en werd zo de eerste afvaller. Thomas, Jeroen en Roos konden opgelucht ademhalen; zij kozen voor zichzelf, niet voor een groepsvrijstelling en gingen zo door. Maar of ze ooit nog het vertrouwen van de krijgen van de rest? De verhoudingen in de groep staan sowieso vanaf dag één op scherp. Natuurlijk wordt er toenadering gezocht en voorzichtige pogingen gedaan tot verbondjes, maar hoe lang die duren of hoe hecht ze zijn is nog maar de vraag. Niemand lijkt de ander echt te vertrouwen, de verdenkingen gaan alle kanten op en de mol lijkt zo'n ideale kandidaat dat niemand iets doorheeft.

 • Het laatste woord Aflevering 3

  De groep heeft na het vertrek van Yvonne, Portland achter zicht gelaten. Ze zijn voor het eerst in dagen herenigd en kunnen gaan genieten van de prachtige kustlijn en elkaars gezelschap. Iedereen lijkt blij dat de club nu even compleet is. Dat er ook een mol tussen zit, lijkt er niet toe te doen. De stemming is opgetogen, al broeit er onder de oppervlakte natuurlijk vanalles. Hopelijk kunnen ze dat hervonden groepsgevoel meenemen in de volgende fysieke opdracht. Daar kan flink wat verdiend worden voor de pot, maar dan moeten ze wel samenwerken.

 • Meer dan normaal Aflevering 4

  Het vertrek van Roos sloeg in als een bom. Bij haarzelf maar ook bij de rest van de groep; tranen bij de achterblijvers, zeker bij Imanuelle die haar vriendin zag vertrekken. Zelfs de mol leek er stil van, ook omdat met Roos een perfecte dekmantel uit het spel is. De overgebleven zeven reizen verder naar het wilde westen, het land van de cowboys. Eerste bestemming: Pendleton, een stadje waar ze trots zijn op hun geschiedenis en identiteit. Niks moderne stadse fratsen hier, maar ouderwetse rechttoe-rechtaan western-cultuur.

 • Teugels in handen Aflevering 5

  Halverwege onze reis lijkt het wel alsof de groep helemaal opniieuw moet beginnen. Bijna de hele pot is in rook opgegaan en met Sigrid is na Roos de tweede verdachte kandidaat op rij naar huis gegaan. Het lijkt wel alsof de mol zich onzichtbaar kan maken of alsof juist de groep blind is. Misschien brengt de historische tocht die ze staat te wachten wel helderheid. Het is tijd voor het avontuurlijkste gedeelte van de reis. Back to basics in de ruige natuur.

 • Wijzer worden? Aflevering 6

  Nu Jeroen moe maar voldaan, zo leek het toch, zijn rode scherm accepteerde, is nog precies de helft van het aantal spelers over van het begin. Sanne, die onder het mom van moederlijke leiding de andere kandidaten als pionnen op de voor haar juiste plek weet te zetten. Imanuelle, een vrouw van uitersten en bereid tot alles om haar doel te bereiken. Thomas, door zijn rustige voorkomen bij iedereen geliefd waardoor z'n onhandigheid hem telkens weer wordt vergeven. Jochem, de man die nooit zonder plan een opdracht ingaat en die de ene val na de andere zet. En Diederik, die het grote genieten combineert met feiten en cijfers over werkelijk elke denkbare situatie. Drie mannen, twee vrouwen; vier kandidaten en één mol die bij de volgende opdracht zich op vertrouwd terrein begeeft.

 • Verblinden Aflevering 7

  Mede dankzij de keuze van Imanuelle hoefde de vorige keer niemand naar huis. Bondgenoot Jochem en haar mol Diederik kregen hun scherm niet te zien. Thomas en Sanne wel, allebei groen en dus weten Jochem, Diederik en Imanuelle dat één van hen de dans is ontsprongen; één van hen had eigenlijk een rood scherm. Bij de volgende opdracht krijgen de kandidaten de kans om meer te weten te komen over de anderen, ook over degenen met wie ze geen tijdelijk, proef of echt verbondje hebben. Zelfs de mol zal open kaart moeten spelen. Maar wel op zo'n manier dat er veel verloren kan gaan in de ether.

 • Raam taal Aflevering 8

  Nog steeds overtuigd van haar mol verliet Imanuelle het strijdtoneel. Weer een bondgenoot van Jochem eruit. Nog vier spelers in het spel: Drie mannen en Sanne, die inmiddels "one of the guys" wordt genoemd. Eén teveel voor de eindstrijd dus. De groep is het erover eens: Afvallen vlak voor de finale is een miserabel lot en dus komt het de komende dagen erop aan. Het is crunch time zoals ze hier zeggen. De mol maakt het allemaal niets uit. Wie ook de finalisten zijn, ze zullen versteld staan wat er allemaal achter hun rug en soms zelfs onder hun ogen is gebeurd.

 • Het einde in zicht Aflevering 9

  In de finale zien we nog twee spannende opdrachten - een klassieke Molpuzzel en een terugblik op alle opdrachten waar geld verdiend werd. En dan is het tijd voor de laatste test...

 • Wie is de mol? Aflevering 10

  Terug in Nederland blikken we terug op het 17e seizoen en zien we Sanne als enige Thomas ontmaskeren.

© 2023 Ronald van der Velden