Argentinië

Seizoen zes speelt zich af in Argentinië, waar tien bekende Nederlanders met de tango kennismaken, een verlaten stad bezoeken en kriskras door Buenos Aires reizen. Uiteindelijk blijkt Milouska niet zo naïef te zijn als ze soms leek...

1 Buenos Aires

Adres
Buenos Aires
Opdrachten
 • Afl 1: Kennismaking De kandidaten moeten elkaar in heel weinig tijd zo goed mogelijk leren kennen. Ze krijgen daarna vijf vragen; Hoe meer goede antwoorden, hoe beter ze die nacht zullen slapen en hoe meer ze verdienen.

2 Nirihuau

Adres
Nirihuau
Opdrachten
 • Afl 1: Memory De kandidaten moeten eerst een oude spoorbrug oversteken. Hoe eerder je gaat, hoe meer kans je hebt om het memoryspel aan de overkant te winnen. Er is ook een vrijstelling te verdienen...

3 La Longa

Adres
La Lonja, Florentino Ameghino, Argentinë
Opdrachten
 • Afl 2: Vlotbouwen De groep bouwt gezamenlijk een stevig vlot. Daarna gaan ze zelf op een bootje de rivier af, maar de bagage moet op het vlot meegetrokken worden. Als de bagage en tien houtblokken blijven liggen, verdienen ze veel geld.

4 Fortin Chacabuco

Adres
Fortin Chacabuco, Bariloche
Opdrachten
 • Afl 2: Amsterdam Een grote vlakte stelt Amsterdam voor en de kandidaten gaan in tweetallen te paard op zoek naar diverse bezienswaardigheden. Daar vinden ze geld, dat ze moeten verzamelen. Eén iemand coördineert alles met een kaart van de stad.

5 Bariloche

Adres
San Carlos de Bariloche

6 Colonia Suiza

Omschrijving
http://www.canopybariloche.com/ingles/comollegar.htm
Adres
Colonia Suiza, Rio Negro, Argentinie
Opdrachten
 • Afl 3: High-rope parcours Aan een kabelbaan vliegen de kandidaten door de bossen bij Colonia Suiza, terwijl ze proberen foto's te herkennen uit elkaars jeugd. Weten ze na afloop de foto's op de juiste volgorde te plaatsen en hebben ze iedereen herkend?

7 Buenos Aires

Adres
Buenos Aires
Opdrachten
 • Afl 3: Tango Na vijf dagen hard oefenen dansen Roderick en Liz eindelijk hun tango, maar zullen de anderen hen herkennen en wordt er geld verdiend, of heeft niemand hen door en verdienen ze beiden een vrijstelling?

8 Plaza de Mayo, Bueonso Aires

Adres
Plaza de Mayo, Buenos Aires, Argentinë
Opdrachten
 • Afl 4: Koffers De kandidaten reizen met de metro. Ze hebben ieder een koffer met een plaatsnaam erop. Door onderling te vergelijken, moet de plaats die het verst van Buenos Aires ligt, bij het eindstation terecht komen.

9 La Boca, Buenos Aires

Adres
La Boca, Buenos Aires, Argentinë
Opdrachten
 • Afl 4: Test Iedereen moet de test maken, maar dit keer telt ook de tijd mee die men nodig heeft om in de testruimte te komen. Onderweg kunnen geld en jokers verdiend worden én ze krijgen allemaal een onverwacht dilemma voor hun kiezen...

10 Buenos Aires

Adres
Buenos Aires
Opdrachten
 • Afl 5: Argentijns geldhelden Bij de graven van bekende Argentijnen zijn rozen en stukken van een geheime boodschap neergelegd. De kandidaten moeten zo goedkoop mogelijk op deze plekken langs om de zevende roos te vinden...

11 Campanopolis

Adres
Campanopolis
Opdrachten
 • Afl 5: Campanopolis In Campanopolis ligt op twee plekken veel geld verborgen. De adressen van deze plaatsen kunnen de twee teams vinden... op elkaars rug. De captains houden via camera's het dorp in de gaten en geven aanwijzingen.

12 Finca Lesser, Lessa

Adres
Finca Lesser, Lessa
Opdrachten
 • Afl 6: Schoolbezoek De groep wordt gesplitst. Eén drietal gaat spullen kopen in de stad, die van belang kunnen zijn voor een basischool. Het andere drietal doet hard z'n best om zoveel mogelijk Spaanse vertalingen van voorwerpen te leren.
 • Afl 7: Gaucho's Op een groot veld kunnen de kandidaten zadeltassen met geld oprapen, die ze over de finishlijn moeten brengen. Gaucho's met lasso's zitten hen achterna en wie gevangen is, moet eerst door iemand bevrijd worden.

13 Arnaga Residencia de Campo

Adres
Arnaga Residencia de Campo
Opdrachten
 • Afl 6: Luxe diner De kandidaten gaan op diner bij een belangrijke Argentijn. Elke kandidaat krijgt in het geheim een eigen opdracht om te vervullen en met elke opdracht kan geld verdiend hebben. De gastheer weet echter van niets...

14 Autodrome Salta

Adres
Autodrome Salta
Opdrachten
 • Afl 6: Racen Op een racecircuit moeten de kandidaten ieder één rondje rijden met een oude auto. Intussen moeten de anderen klusjes opknappen aan de andere auto's. Als alles in precies 24 minuten af is, kan een hoop geld verdiend worden...

15 Salta

Adres
Salta, Argentinië
Opdrachten
 • Afl 7: Bekend in Salta Een drietal moet een inwoner van Salta fotograferen, van wie veel dorpsbewoners de naam zullen weten. De overige twee kandidaten moeten zorgen dat ze zélf bekend worden op het plein. Dan checken de groepjes elkaars opdracht.

16 Purmamarca

Adres
Purmamarca, Jujuy, Argentinë
Opdrachten
 • Afl 8: Kamertje verhuren De groep speelt het welbekende kamertje verhuren. De inhoud van elk kamertje is geld waard, kost geld, gooit iemand uit het spel óf geeft iemand de kans om een molboekje te lezen... maar daarbij hebben de spelers elkaar nodig!
 • Afl 8: Dilemma's Elke kandidaat krijgt twee dilemma's voorgeschoteld. Na de andere opdrachten moeten steeds drie kandidaten gokken, wat de vierde zal hebben geantwoord bij zijn dilemma's. Elke goede voorspelling is 125 euro waard.
 • Afl 8: Een kilometer fietsen De kandidaten fietsen in twee teams één kilometer omhoog. De teams wisselen elkaar af en wie als eerste de finish bereikt, wint een vrijstelling. Elke meter hoogteverschil levert een vast bedrag op. De niet-fietsers kunnen de opdracht afbreken.

18 Las Salinas

Adres
La Salinas, Purmamarca, Argentinie
Opdrachten
 • Afl 9: Zoutvlakte Op een zoutvlakte liggen zoutblokken met geld en informatie. De groep krijgt een slee mee om binnen een uur terug te zijn met zoveel mogelijk van deze blokken. Het is echter vreselijk warm en ijl op de zoutvlakte...