Luxe dinerOpdracht in aflevering 6

De kandidaten gaan op diner bij een belangrijke Argentijn. Elke kandidaat krijgt in het geheim een eigen opdracht om te vervullen en met elke opdracht kan geld verdiend hebben. De gastheer weet echter van niets...

Tags: Eten en koken en Locals

George Gonzales Dies heeft de groep uitgenodigd voor een diner. Hij is piloot, chirurg, ziekenhuiseigenaar en grootgrondbezitter. Karel vraagt hen om zich te gedragen, geen Nederlands te spreken in zijn gezelschap maar Engels te spreken.

Aan tafel begint de dag met een inleidend gesprekje met meneer en mevrouw Dies. Tijdens dit gesprek fluistert de ober Roderick toe, boven naar het toilet te gaan. Hij excuseert zich opzichtig en vertrekt de trap op, waar zes enveloppes liggen waar hij er één van uitkiest: @Verwissel van plaats met de mol.@ Intussen keuvelt de rest rustig door.

Frédérique krijgt boven als opdracht, om twee minuten een speech te houden waarin ze de gastheer bedankt voor zijn gastvrijheid. Richard moet de gastheer 1972 laten zeggen. Peggy moet de gastheer ervan overtuigen, dat de finale van het WK van 1978 overgespeeld had moeten worden.

Roderick wisselt al vrij snel van plaats met Peggy, wanneer zij naar het toilet is. Hij weet echter niet zeker, dat het de mol is. Milouska moest acht mensen een mop laten vertellen. Zij en Peggy doen erg hun best om hun opdracht uit te voeren, terwijl de rest van de groep raar staat te kijken.

Toine moet ten slotte een kwartier lang zijn mond houden, nadat een telefoon gaat trillen die hij bij zijn opdracht gekregen heeft. Dit krijgt hij voor elkaar en daarna probeert Frédérique een prachtige speech te houden. Zij praat haar twee minuten vol en voltooit dus haar opdracht.

Op het eind van de avond komt Karel binnen en hij vertelt dat de opdrachten voorbij zijn. Of Roderick inderdaad met de mol van plaats is gewisseld, wordt niet bekend gemaakt. Elke opdracht is €250 waard. Toine, Frédérique en Peggy voerden hun opdracht uit dus is er minstens €750 verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden