VlotbouwenOpdracht in aflevering 2

De groep bouwt gezamenlijk een stevig vlot. Daarna gaan ze zelf op een bootje de rivier af, maar de bagage moet op het vlot meegetrokken worden. Als de bagage en tien houtblokken blijven liggen, verdienen ze veel geld.

Tags: Bagage, Varen en Water

Over een stuk heide lopen de kandidaten naar de eerste opdracht. Karel wacht hen op en geeft hen anderhalf uur de tijd voor een heel bijzonder opdracht: Bouw een vlot. De hele groep begint direct maar niemand neemt de leiding. Uiteindelijk zorgt Chris dat alle neuzen dezelfde kant op staan, maar intussen vertrouwt niemand z’n groepsgenoten.

Binnen de tijd is het vlot af. Karel komt kijken hoe het ermee staat en vraagt de groep om één kandidaat uit te kiezen. Nu twijfelen ze of Roderick dit bedoelde, maar niemand weet of ze hem moeten vertrouwen. Er is geen tijd voor discussie dus kiest men Richard, die de zwaarste lijkt te zijn.

Richard moet vervolgens op een weegschaal gaan staan. Hij weegt 117 kilo en dat komt goed uit. Afgerond is dat 16 kilo per persoon en dat is het gewicht dat de kandidaten in de rest van de serie per persoon aan bagage mogen meenemen. In een jeep ligt alle bagage en iedereen moet 16 kilo in een mandje doen.

Niet de kandidaten, maar de bagage gaat vervolgens op het vlot 5 kilometer de rivier af. Ook gaan er tien blokken hout mee. Elk blok dat blijft liggen op het vlot, is €500 waard. Peggy maakt de bagage vast op het vlot. Er komt een man aan varen met een boot, waarin de kandidaten meevaren. Het vlot wordt achter deze rubberen boot aangetrokken.

Uiteindelijk komt de boot met het vlot weer bij Karel aan. Alles ligt nog op het vlot dus er is €5000 voor de pot verdiend en alle bagage is nog droog. Het lijkt erop dat alles voorspoedig verloopt en dat de mol zich rustig houdt…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden