AfleveringenSeizoen 23

 • De tijd zal het leren Aflevering 1

  De kandidaten van Wie is de Mol seizoen 22 zijn net geland in Albanië: Een land in de Balkan, net boven Griekenland aan de Ionische en Adriatische Zee. Ze zijn op weg naar het noorden, naar Shkodër, een oude handelsstad omringd door veel groen en prachtige meren. En daar begint hun intensieve zoektocht naar de mol. En dat is nog maar het begin van hun reis, waarbij ze met opdrachten geld moeten verdienen voor de pot. Maar de mol is er veel aan gelegen om de boel te saboteren. Wie lukt het om de mol te ontmaskeren, degene die liegt en bedriegt? En wie is de mol?

 • Zwijgen Aflevering 2

  Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol bepaalden de kijkers het verloop van het spel. Die wezen na pleidooi en kijkersvragen Arno aan als meest verdachte kandidaat. Die kreeg geen vrijstelling, maar is door in het spel. Als hij inderdaad de mol is, dan komt er in de finale 5000 euro in de pot. Glen was de minst verdachte kandidaat. Hij kreeg twee vrijstellingen: één voor zichzelf en één voor Everon. Als één van die twee de mol is, dan gaat er in de finale 5000 euro uit de pot. De tijd zal het leren. Maar één ding is zeker: Suzanne is niet de mol. Zij moest het spel verlaten. De anderen mogen door. Zij maken kennis met de rijke foto-geschiedenis van Albanië. Ze waaien lekker uit op het strand. En ze komen erachter dat lopende-band-werk helemaal niet saai hoeft te zijn…

 • Nietszeggend Aflevering 3

  Het rode scherm van Glen hakte er flink in. De kandidaat die door Nederland het minst verdacht werd, zullen ze missen. De kans dat er in de finale 5000 euro uit de pot gaat, is dus Kleiner geworden. Maar het risico bestaat nog steeds, zolang Everon in het spel is. En dus zit er maar één ding op: flink veel geld verdienen voor de pot. En die mogelijkheid dient zich aan. Net als de mogelijke terugkeer van een machtig wapen tegen alle ingezette jokers en vrijstellingen: de zwarte vrijstelling.

 • Stemmen Aflevering 4

  Na het vertrek van Welmoed zijn de overgebleven acht kandidaten doorgereisd van Shkodër naar Vlorë, een grote havenstad in het zuiden van Albanië. En op verzoek van Welmoed is de telefoon overgedragen aan Fresia. Vroeg in de ochtend worden ze wakker aan de Adriatische kust met een belangrijke vraag: Wie heeft nog welke troeven? En wat betekent dat voor hun overlevingskans in het spel? Ze brengen een bezoek aan Berat, de stad van de duizend ramen en aan Fier, waar ze elkaar goed moeten verstaan en hoog moeten schatten. Misschien dat ze daar wat geld kunnen binnenhalen voor de pot. Want vorige week verdienden ze slechts een paar honderd euro. De mol is blij, want het had meer dan 15000 euro kunnen zijn.

 • Kettingreactie Aflevering 5

  Door het rode scherm van Arno is de groep in totale shock. Hij had ze wijsgemaakt dat hij nog een vrijstelling had en dus dachten ze dat hij de executie wel zou overleven. Maar nee, de meest verdachte kandidaat van Nederland is niet de mol en dus weten we nu ook dat er in de finale geen 5000 euro in de pot komt. Sahil is niet alleen z’n maatje maar ook een joker kwijt. Gelukkig voor hem heeft hij z’n vrijstelling bij zich gehouden en heeft hij net als Laetitia en Fresia de executie overleefd zonder die in te zetten. Zijn ze de mol op het spoor, hebben ze geluk gehad of is één van hen de mol?

 • Golfbeweging Aflevering 6

  Wie had dat ooit gedacht: Dat kandidaten drie testen op een rij hun vrijstelling in hun zak zouden houden? In het verleden werd er nog grof geld geboden voor een vrijstelling. Maar nu lijkt het erop dat deze kandidaten de mol al in het vizier hebben. Of, hebben ze last van tunnelvisie? Hila is in elk geval niet de mol. Ze heeft de pot overgedragen aan Everon en hij heeft haar beloofd dat hij de 250 euro die nog steeds ontbreekt terug zal vinden. Maar misschien is dat een kleine geste als je beseft dat zolang hij in het spel is, er nog altijd 5000 euro uit de pot kan gaan in de finale, als hij de mol is. En wie de vermiste telefoon heeft, dat is voor de meeste kandidaten nog een raadsel. Maar onderweg naar Porto Palermo zal ik er een belletje aan wagen.

 • Coulissen Aflevering 7

  Sahil is naar huis, met nog een vrijstelling op zak. De anderen hadden het niet door, maar hij speelde hoog spel en is daar genadeloos voor afgestraft. Voor de kandidaten die hem hoog op hun verdachtenlijstje hadden staan zit er niets anders op dan hun zoektocht naar de mol te hervatten.

 • Mollenvanger Aflevering 8

  Na het vertrek van Laetitia is er nog één executie en dan weten we wie de drie finalisten zijn. Hoort Everon daarbij, de kandidaat die van Glen een vrijstelling kreeg voor de eerste aflevering? Als hij de mol is, gaat er 5000 euro uit de pot. Of Fresia, de fanatieke kandidaat die steeds haar eigen plan trekt en test na test haar vrijstelling in haar eigen zak hield… is dat omdat ze die niet nodig had? En is Kim-Lian erbij, de observerende kandidaat die steeds lijkt te weten wanneer ze wel of niet geld uit de pot kan spelen… is zij de mol met voorkennis? En haalt Thomas de finale, de vrolijke slimmerik die soms overkomt als een onhandige kandidaat… is dat echt of is dat spel van de mol? Nog een paar opdrachten en dan weten we wie er vlak voor de eindstreep het spel moet verlaten.

 • Bedriegen Aflevering 9

  De finalisten zijn in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Dit is de eindbestemming van de zoektocht naar de mol. In de pot zit op dit moment net iets meer dan 13000 euro, maar dat had ruim 58000 euro kunnen zijn. En dan te bedenken dat er misschien nog wel 5000 euro uit gaat, als Everon de mol is. Alle reden dus voor de finalisten om in volle vaart door te gaan met het spekken van de pot, voordat de mol op een gemaskerd bal z’n ware gezicht laat zien en het spel gespeeld is.

 • De ontmaskering Aflevering 10

  In de laatste aflevering volgt de ontknoping in Amsterdam: wie is de winnaar, de mol en de verliezend finalist? We zien ook hoe de mol iedereen belazerde en zelfs vele malen aan het seinen was naar de camera terwijl de anderen niets doorhadden. De opbrengst wordt bekend en die is historisch laag, mede dankzij het vertrouwen dat de kijkers en Glen de mol gaven...

© 2023 Ronald van der Velden